Иван Христанов напуска "Продължаваме промяната"

Бившият зам.-министър на земеделието и депутат в 48-ото Народно събрание Иван Христанов напуска "Продължаваме промяната" и няма да е в листите за предсрочните избори на 2 април. Това съобщи съпартийката му и също бивш депутат Венеция Ангова пред бТВ.

"Той ще следва своите амбиции в личен порядък. Христанов даде своя принос за каузата на ПП, но всеки е свободен да избира как ще продължи напред", заяви тя.

"Хората в "Продължаваме промяната" са свободни личности и имат пълно право да преследват амбициите си. Благодарим му за приноса към каузата на Промяната. Ние я продължаваме", гласи и официалната позиция на партията.

Христанов бе сред най-разпознаваемите лица на партията. Той бе в основата на разкритията за фирмата "Евролаб 2011", която в продължение на години по времето на ГЕРБ е осъществявала вместо държавата финосанитарния контрол на ГКПП "Капитан Андреево". Заради разкритията получи заплахи. В историята имаше опити за подкупи, предлагани както на Христанов, така и на бившия директор на Българската агенция по храните. ГЕРБ, БСП и ДПС защитаваха частната компания, която заведе дело и настояваше да се върне на границата и да продължи бизнеса си. Неотдавна стана ясно, че по време на служебното правителство държавата е загубила едно от делата, защото е "забравила" да плати съдебна такса от 70 лв.

В последния ден на 48-ия парламент Христанов публикува във фейсбук видео, в което говори за разочарованието си от всички политически лидери. По повод заключителните декларации на политическите групи при разпускането на Народното събрание са показали "неспособност да бъде чут гласът на обикновения българин - на селото и на града". Според него има нужда от "политически лидери, които могат да създават обединителни каузи".

Във видеото обаче се загатва, че в бъдеще може да продължи да се занимава с политика - но след предсрочния вот на 2 април.

Зам.-министър получи охрана от НСО. Отказал подкуп от 500 хил. лв. месечно за "Капитан Андреево"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов "помирил държавата със сглобката", за да не стане като в Словакия

Симеон Дянков се оказа изненадващ гост на предизборна кампания на ГЕРБ

18:53 - 17.05.2024
Технологии

А1 спечели четири отличия във вечерта на наградите 

Кампанията "Интернет за всички" за безопасна интернет среда за децата също получи приз

17:37 - 17.05.2024
Живот

На тъмно: Сърбия подари знакова сграда на зетя на Тръмп, за да построи хотел

Властите твърдят, че не са продавали, а са отдали терена под наем за 99 години

16:44 - 17.05.2024
Важно днес

Румен Радев: Не виждам основание за промени в ръководството на НСО

Президентът очаква извънредното заседание на НС да се превърне в "предизборна трибуна"

15:27 - 17.05.2024