Ивайло Цветков-Нойзи отрече, че ще води листа на ГЕРБ: "Не, не е вярно. Приятен ден" Снимка: © Facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov

Журналистът Ивайло Цветков-Нойзи отрече информацията, че ще води листата на ГЕРБ в един от столичните райони за предстоящите парламентарни избори. Без да споменава темата, той написа в профила си във Facebook единствено: „Не, не е вярно. Приятен ден“.

От думите му обаче става ясно, че отвръща на темата, засегната преди часове от „24 часа“. Изданието съобщи, че Цветков ще води листите на управляващата партия в 25-и МИР в София, а в листата имало място и за Любен Дилов-син. Той все още не е коментирал спекулациите.

Източници на „24 часа“, които изданието не посочва, казват, че още преди месец Нойзи получил предложение да оглави една от столичните листи като представител на гражданската квота и се съгласил.

Според изданието – в листите се спрягат имената на журналисти и други „интелектуалци“, които с имиджа си да представят ГЕРБ с ясен и различен от досегашния облик, както и да привлекат „периферия“ към твърдия партиен електорат в предизборната кампания.

Името на Нойзи се свързва с директора на Института за дясна политика Георги Харизанов. Според неофициална информация на "24 часа" - бившият финансов министър Владислав Горанов и Харизанов редели листите, като бившият директор на "Напоителни системи" добавял новите лица.

Ивайло Цветков е главен редактор на първото култово списание за лайфстайл през 90-те „Егоист“. Днес е известен с телевизионните си участия в предавания за спорт, политика и лайфстайл.

През 2017 г. той бе едно от лицата на коалицията „Нова република“, която бе организирана около основаната от бившия премиер Иван Костов партия ДСБ. Тогава Цветков каза в интервю за bTV, че „можеш да помогнеш на една кауза единствено отвътре“, затова се присъединява в политическия съвет на формацията.


"Атака" се регистрира за изборите със скандал пред ЦИК


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Владислав Панев напуска "Зелено движение", на изборите ще застане зад ПП-ДБ

Панев отхъврли критиките, че зелените политики не са били достатъчно застъпени

19:22 - 16.04.2024
Важно днес

ДАНС две години разследвала контрабанден канал, но се притеснявала от теч на информация

Председателят на агенцията беше изслушан в комисията "Митници"

17:25 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

17:20 - 16.04.2024
Важно днес

Калин Стоянов е завел SLAPP дело срещу журналисти от разследващия сайт BIRD

Заведеният граждански иск за клевета на стойност 65 000 лева

16:22 - 16.04.2024
Важно днес

Главчев сменя втори министър, Кирил Вътев напуска Министерството на земеделието

Преди ден Главчев смени и министъра на външните работи

16:04 - 16.04.2024