Снимка: © Facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov

Журналистът Ивайло Цветков-Нойзи отрече информацията, че ще води листата на ГЕРБ в един от столичните райони за предстоящите парламентарни избори. Без да споменава темата, той написа в профила си във Facebook единствено: „Не, не е вярно. Приятен ден“.

От думите му обаче става ясно, че отвръща на темата, засегната преди часове от „24 часа“. Изданието съобщи, че Цветков ще води листите на управляващата партия в 25-и МИР в София, а в листата имало място и за Любен Дилов-син. Той все още не е коментирал спекулациите.

Източници на „24 часа“, които изданието не посочва, казват, че още преди месец Нойзи получил предложение да оглави една от столичните листи като представител на гражданската квота и се съгласил.

Според изданието – в листите се спрягат имената на журналисти и други „интелектуалци“, които с имиджа си да представят ГЕРБ с ясен и различен от досегашния облик, както и да привлекат „периферия“ към твърдия партиен електорат в предизборната кампания.

Името на Нойзи се свързва с директора на Института за дясна политика Георги Харизанов. Според неофициална информация на "24 часа" - бившият финансов министър Владислав Горанов и Харизанов редели листите, като бившият директор на "Напоителни системи" добавял новите лица.

Ивайло Цветков е главен редактор на първото култово списание за лайфстайл през 90-те „Егоист“. Днес е известен с телевизионните си участия в предавания за спорт, политика и лайфстайл.

През 2017 г. той бе едно от лицата на коалицията „Нова република“, която бе организирана около основаната от бившия премиер Иван Костов партия ДСБ. Тогава Цветков каза в интервю за bTV, че „можеш да помогнеш на една кауза единствено отвътре“, затова се присъединява в политическия съвет на формацията.


"Атака" се регистрира за изборите със скандал пред ЦИК


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

2,4 млрд. лв. от Плана за възстановяване са само за въглищните региони

Перник, Стара Загора и Кюстендил ще получат целева подкрепа

Весела Казакова, Мина Милева и "наказателният вот" срещу филмите им в България

"Това е наказание срещу успеха на всички, които светът призна - и то западният свят"

Изследване от Швеция: Covid-19 засяга по-малко хора, ако близките им са ваксинирани

Ваксините играят ключова роля не само за индивидуалната, но и за колективната защита във високорискова среда

Вирусолозите предлагат по-строги мерки: "Ние сме в извънредна ситуация"

"Излизането от тази вълна зависи от нашето разумно поведение като общество"

Евростат: България е втора по бедност в ЕС след Румъния

Над 1/3 от населението на страната е изложено на бедност и материални лишения

Меркел посети Ердоган за последно - разбраха се за бежанците и за преговори с талибаните

Германският канцлер беше на визита в имение в Истанбул