Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров регистрира партията си в ЦИК за предстоящите парламентарни избори със скандал на входа. Той влезе в спор със служители на НСО, които не допуснаха медията „Алфа Атака“ да снима подаването на документите.

След дълго продължил дебат оператор на телевизията все пак е бил допуснат в сградата на изборната комисия, съобщи „24 часа“.

„Атака“ изпадна от коалицията „Обединени патриоти“, а пред журналистите в понеделник Сидеров обяви, че е разочарован от решението на Валери Симеонов да не го покани на „сватбата“ с Веселин Марешки. НФСБ и „Воля“ оформиха обединение преди няколко дни.

НФСБ и "Воля" заедно на изборите: Марешки вече загрява с билборди в цялата страна

„Много беше нечестно от страна на моя бивш кум (б.а. - Симеонов) да не ме покани на сватбата. Аз го поканих на моята. Можеше да присъствам и да им подаря нещо. Сега пред ГЕРБ стои въпросът на кого да подадат няколко процента, за да преминат бариерата – дали на ВМРО, или на новата коалиция „Валери и Марешки“.

Преди два дни „Атака“ поиска оставки в ЦИК, след като остана без застъпници в Районните избирателни комисии въпреки решението на Върховния административен съд. Това е следствие от разпадането на коалицията на ОП.

В понеделник Сидеров отново повтори исканията си. „ЦИК трябва да се саморазтури, тъй като комисията е приела противозаконово решение“, отбеляза той.

Лидерът на „Атака“ каза, че партията внася два пъти повече от нужния брой подписи за регистрацията. „Дано не ги отхвърлят, защото очаквам всякакви мръсни номера“. Определи изборите като „купен мач“ и каза, че ще бъдат „фалшифицирани“ в полза на ГЕРБ и ДПС.

Междувременно партия "Има такъв народ" на Слави Трифонов внесе 4000 подписа в Централната избирателна комисия, за да се регистрира за участие в парламентарния вот на 4 април. Заместник-председателят Тошко Йорданов изрази надежда за активно участие в изборите, за да се преодолеят евентуални манипулации.

"Очаквам хората да излязат да гласуват масово, за да бъдат изборите максимално честни. При масово гласуване изборите ще бъдат по-честни, отколкото при слаба избирателна активност, предвид машинациите, които ще правят управляващите", каза той, цитиран от БНР.

Йорданов не пожела да отговори на въпроса ще се кандидатира ли за депутат лидерът на партията Слави Трифонов.


Изборите на "приятелския огън"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина