Ивелин Михайлов се обяви за жертва на заплахи за "унищожение" от Николай Марков

Основателят на "Величие" Ивелин Михайлов обвини депутата Николай Марков, че го е заплашвал с "унищожение", и заяви, че разполагал със записи от този разговор.

Михайлов посочи още имената на депутатите Дарин Георгиев и Виктория Василева, които са имали намерения да подкрепят или програмно правителство с ГЕРБ и ДПС, или да гласуват за номинацията на Рая Назарян за председател на Народното събрание.

През Нова ТВ Михайлов призова всички тях да подадат оставка от парламента и да отстъпят местата си на следващите в листата на "Величие".

Според него - в резултат на скандалите от последния ден, останалите членове в групата са решили да не гласуват за нито един проектокабинет, независимо с чий мандат ще е.

"Дарин Георгиев и Николай Марков ми казаха, че са склонни да подкрепят програмно правителство. Имам запис на самия разговор, в който те казват "ще подкрепим програмно правителство" и се мъчат да кажат, че все едно тях са подслушали. Записах го, защото срещу мен имаше заплахи - ако не се прехвърли ръководството на партията при полковника, ще бъда унищожен. Това е заплаха от полк Николай Марков. Имаше заплахи и към други членове на партията, дори депутат", каза още Михайлов.

Партия "Величие" е регистрирана в Софийския градски съд през юли 2023 г. с председател Албена Георгиева Пекова. Това е името на председателя в регистъра на партиите и до днес. Николай Марков твърдеше пред медии, че вече е избран за нов лидер, но вписването му се забавило заради процедурни причини.

По думите на Ивелин Михайлов - Марков отправял заплахи срещу него, че "няма да може да си намери място в нито една точка по света", ако не се съобразява с променения курс на партията.

"Казах му: Ако стане така, че на един човек трябва да му свърши живота, аз съм на почти 47 години, нека геройски да загина. И той каза "Няма да е геройски, ти ще бъдеш смазан, ще ти бъде отнето достойнството и тогава ще бъдеш унищожен", обяви Ивелин Михайлов пред Нова ТВ.

Той се подигра на Марков и за това, че "до вчера нямаше пари за едно кафе", а сега му казвал, че "с едно щракване с пръсти може да му реши финансовите и политическите проблеми".

Михайлов уличи и Виктория Василева в заплахи към "жена, която движи документите" в партията: "Ако не направите Николай Марков председател на "Величие", ще се задействат процеси, в които и аз няма да мога да ви помогна и ще бъдете унищожени".

"Ако не искат да работят, да отстъпят място на вторите след тях", каза още той пред Нова ТВ.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бойко Борисов:  ГЕРБ няма да участва в преговорите за правителство с втория мандат

Големият компромис беше аз да не се предлагам аз за премиер, каза Борисов

09:28 - 04.07.2024
Важно днес

Рамадан Аталай за разделението в ДПС: Партията трябва да остане цяла

С изгонване на авторитети не ставаш по-авторитетен, каза депутатът по адрес на Пеевски

08:54 - 04.07.2024
Важно днес

Парламентът изслушва Димитър Главчев за позицията на България за срещата на върха в НАТО

След отказ на президента Димитър Главчев ще представлява страната на форума

07:59 - 04.07.2024
Важно днес

Великобритания гласува. Лейбъристите се готвят за първа победа от 14 години

Консерваторите на премиера Руши Сунак са поставяни на второ място в проучванията

07:15 - 04.07.2024
Важно днес

Джо Байдън е признал, че обмисля оттеглянето си от надпреварата за Белия дом

Белият дом отрече подобни колебания

19:18 - 03.07.2024
Важно днес

Костадин Костадинов: Пеевски е заплашвал депутати на ДПС с прокуратурата и НАП

Той определи лидера на ДПС като заплаха за националната сигурност

17:26 - 03.07.2024