Ивелин Михайлов ще се кандидатира за депутат Снимка: © Screenshot bTV

Създателят на Историческия парк Ивелин Михайлов обяви, че ще се кандидатира за депутат.

В предаването "Лице в лице" по bTV той заяви, че на предстоящите през октомври предсрочни парламентарни избори ще се кандидатира "вероятно от Плевен".

Той използва ефира на телевизията, за да алармира, че е "бил заплашван с убийство, както и децата му", а полицията не му е съдействала.

"Пускаме жалби, пускаме оплаквания, но полицията отказва да образува преписка. Дори понякога полицията се включва в репресиите", посочи той.

Михайлов коментира и разпада на "Величие".

"Нашата група беше яростна атакувана и това доведе до нейното разцепване в парламента. Сложно е, когато един човек е подлаган не само на предложение за финансова изгода, а по някакъв начин и шантажиран. Полковник Марков например е охранявал висши служители и е по-лесно да му се намери компромат, защото постоянно е и следен. Марков всъщност е бил шантажиран и изнудван", твърди Михайлов.

Серия от разследвания на "Капитал" описваше съмнителните практики около Историческия парк, които медията сравнява с Понци схема още от 2019 г. Комисията за финансов надзор (КФН) само сезира прокуратурата преди пет години, но без резултат. По-късно прокуратурата окончателно прекрати проверката, а Ивелин Михайлов се превърна в идеолог на цяла нова партия "Величие".

И въпреки, че данни за схемата имаше отдавна, тя започна да се разплита едва, след като "Величие" влезе в парламента.

Фирмите на Ивелин Михайлов и дълговете им влязоха в полезрението на Националната агенция за приходите (НАП) след изборите за 50-ото Народно събрание, когато "Величие" се оказа с над 4% подкрепа. Два дни след вота НАП обяви, че образува производство срещу фирми на Ивелин Михайлов за наличие на финансови схеми и измами, както и за 600 хиляди лева задължения към НАП.


След ИТН и "Величие" Виктория Василева създава собствена партия

Ивелин Михайлов подготвя края на Исторически парк

Николай Марков ще прави нова партия, нямал общо с "Величие"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Депутатите набързо отложиха новите правила за такса смет

Вместо "замърсителят да плаща", таксата ще продължи да се определя по старите правила

15:28 - 17.09.2024