НАП ще проверява фирми около "Величие" по сигнали отпреди месеци Снимка: © Ивелин Михайлов, Twitter

Националната агенция за приходите (НАП) е започнала проверки по сигнали срещу фирмите на Ивелин Михайлов от партия "Величие", обяви изпълнителният директор на агенцията Румен Спецов.

По думите му проверяваните дружества имат натрупани данъчни задължения и подадените сигнали към приходната администрация не са свързани с предизборната кампания.

"Днес съм разпоредил проверки на фирмата и хората, които стоят като лица зад тази партия. Вече има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами," каза Спецов в Димитровград, цитиран от БТА.

"Присъщо е на много фирми, когато имат нещо друго да правят с парите, да не ги внасят веднага в държавата и после да платят тези 23 на сто лихва ... Ще платя за две седмици тези задължения, ще затворя фирмите, ще уволня хората и така ще лишо държавата от милиони в година", реагира в отговор Михайлов пред bTV.

Заедно с бившия служител на НСО Николай Марков той е начело на партия "Величие", основана през лятото на 2023 г., която влезе в 50-ото Народно събрание.

Според 100% обработени протоколи от ЦИК партията е седма политическа сила в бъдещия парламент с 4,65% подкрепа.

Ивелин Михайлов е идеолог на "Историческия парк" - атракцион, построен край село Неофит Рилски, община Ветрино. Преди да се захване с "патриотизъм" и политика, то е бил застрахователен брокер и организатор на платени семинари за "финансова независимост".

В края на март "Капитал" съобщи, че МВР и Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) водят поне четири разследвания срещу атракциона.

Според отчетените финансови данни на "Исторически парк" за 2022 г., дружеството е на счетоводна загуба от 1,45 млн. лв.

Пред NOVA преди ден Михайлов заяви, че дружеството се финансира с "търговска дейност - със строителство на сгради, строителство на къщи, които се продават".

Дезинформация и популизъм. Говори "Величие" след изборите


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

МВР освети десетки сигнали срещу Ивелин Михайлов - резултат нулев

Привърженици на Михайлов се събраха на протест срещу Народното събрание

14:52 - 24.07.2024
Живот

Adidas се извини на Бела Хадид, след като изтегли рекламна кампания с нейно участие

Adidas се извини публично на модела Бела Хадид, след като в края на миналата седмица изтегли нейни изображения от рекламна кампания

14:41 - 24.07.2024
Важно днес

Античен саркофаг от римската епоха е открит случайно на плажа край Варна

Находката е забелязана от бивш полицай, който е бил на почивка в района.

14:12 - 24.07.2024
Култура

Носителят на „Икар“ Севар Иванов гостува на „Сцена Централни хали“

Моноспектакъл на Севар Иванов „Кученцето се засмя“ е първото театрално представление в новото пространство за култура, Стефания Колева като сценограф гостува през август

13:54 - 24.07.2024