Избягалият шофьор от катастрофата в София е задържан, бил в неадекватно състояние

МВР е задържала извършителя на тежката катастрофа в София, при която загинаха двама пешеходци. 36-годишният Георги Семерджиев беше обявен за общонационално издирване още снощи.

Семерджиев е заловен при спецакция на СДВР и сектор "Кобра", съобщава БНТ. В операцията по издирването е участвал целия състав на управлението.

За него стана ясно, че е криминално проявен и е арестуван през 2010 г. при спецакция на ГДБОП срещу черно тото, като има и данни, че се е занимавал с разпространение на наркотици. Той е с над 50 наказателни постановления, с отнета книжка и снощи е управлявал автомобил с фалшива регистрационна табела.

Семерджиев е бил открит на адрес в жилище в кв. "Лозенец", на което по принцип не е регистриран. По време на задържането той е бил в "не съвсем адекватно" състояние и не е могъл да даде обяснение за катастеофата, каза заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров. Извършителят ще бъде заведен в медицинско заведение, за да му бъде взета кръвна проба и да бъде направена експертиза, която да установи каква дрога е употребявал мъжът.

В деня на катастрофата той е извършил и още едно нарушение, но все още не е сигурно дали има официално подаден сигнал за това.

Късно вечерта във вторник, Семерджиев преминава с висока скорост на червен светофар по кръстовището на столичния булевард "Черни връх", като удря таксиметрова кола, а след това се забива в асансьор на метростанция "Европейски съюз".

От удара автомобилът се разполовява и една от частите му удря и убива на място две млади жени - на 22 и на 26 години, които са се движили по тротоара в близост до кръстовището. В последствие Семерджиев бяга от мястото на инцидента.

Шофьор без книжка и с множество нарушения уби две жени на тротоар в София


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Руски прокурори искат Алла Пугачова да бъде обявена за "чуждестранен агент"

През юли 2022 г. Русия разшири понятието "чуждестранен агент" като за такъв се смята всеки, който е "под чуждестранно влияние".

16:10 - 29.03.2024
Култура

Бийонсе пусна нов кънтри албум. С какво "Cowboy Carter" запали и феновете, и критиците

Новият албум на Бийонсе включва кавъри на The Beatles и Доли Партън

15:55 - 29.03.2024
Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024