Снимка: © Izzi Science for Kids

ЧОУ Izzi Science for Kids открива свободни места за деца, които от септември 2021 г. ще бъдат ученици от 2. до 6. клас. Софийското училище, което вече официално е акредитирано от Cambridge Assessment International Education, предлага двуезична програма - на български и английски език - с изучаване на природни и обществени науки.

Кандидатите за прием през 2021/2022 г. трябва да се включат в конкурс, който училището организира в последните уикенди на април и май. Освен че ще трябва да покажат знания по български език, математика, английски език и „Човекът и природата“, участниците в конкурса ще могат да усетят и част от атмосферата в Izzi Science for Kids. Те ще имат възможност да се включат в занимателен час по физика в научната лаборатория на училището и в забавни спортни игри на открито в двора или спортния салон.

За следващата учебна година Izzi Science for Kids разкрива по 10 свободни места за всяка възрастова група от 2. до 6. клас. За най-добре представилите се в конкурса през април и май са предвидени пълни или частични стипендии.

"Всички одобрени кандидати ще получат възможност да опознаят още по-добре училището отвътре, като участват в две безплатни седмици от лятната програма на Izzi Science for Kids през август 2021 г.", казват от училището.

ЧОУ Izzi Science for Kids предоставя двуезично обучение и следва академична програма с фокус върху природните и обществените науки. Екипът на училището следва, но и надгражда задължителните образователни стандарти на МОН. "Подготовката по основните предмети като български език и математика е фокусирана върху стабилното усвояване на знанията и подкрепата в развитието на децата като грамотни, четящи и логично мислещи млади хора. Учебният ни подход, който учителите прилагат, е евристичен (question-based classroom), а озарените лица на учениците в края на часа са ясно потвърждение, че урокът е бил интересен, разбран с лекота и добре запомнен", казват от Izzi Science for Kids.

В началото на месец април ЧОУ Izzi Science for Kids официално се присъедини и към глобалното семейство на училищата, акредитирани от Cambridge Assessment International Education. Това предоставя на учениците възможности за обучение на английски език, което е фокусирано върху развиване на техните индивидуални способности, и върху усвояването на широк спектър от разнородни знания и умения в спокойна и стимулираща среща.

"Те попадат в образователна среда, която стимулира вроденото им любопитство и подкрепя индивидуалните им потребности", казват от Izzi Science for Kids.

Училището разполага с две напълно оборудвани научни лаборатории, в които децата още от най-малките класове имат ежедневни занимания. Освен теоретично познание за природните сили, Вселената и връзките между отделните науки, децата от всички класове имат време за практически задачи. Изготвят разнообразни макети, включват се в експерименти и дългосрочни проекти, чрез които научната логика преминава през ръцете им и остава по-трайно в съзнанието им.

Обучението в Izzi Science for Kids залага и на връзките между отделните предмети, за което спомага опитът и добре разработената програма на Cambridge International. Освен часовете по наука, училището следва и програмите на Cambridge Primary и Cambridge Lower Secondary по математика, английски език и дискусионни занимания, обединени под названието Global Perspectives.

Всички подробности за конкурса и приема във 2.- 6. клас можете да откриете ТУК.


Венелин Петков става учител по "Глобални перспективи" на деца от 1. до 5. клас


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Нинова нарече министерския си пост "спекулация" и отложи пленума на БСП

Оказва се, че коалиционното споразумение не било напълно готово

Даниел Лорер: Никой не искаше здравното министерство, ПП ще поеме битката срещу Covid

Той не отрече, че Нинова ще е един от двамата министри на икономиката

"Смъртта на Върджил Абло е травмираща, но това не е смъртта на Louis Vuitton"

Марката отдаде почит на починалия творчески директор с три негови цитата пред магазина в Берлин

ЕК няма да препоръча задължителна ваксинация срещу Covid

Въпреки изявленията на Урсула фон дер Лайен за обмисляне на задължителната имунизация в ЕС

Супер зелен сертификат - новото оръжие на Италия срещу Covid-19

Хората без ваксина и без доказателство за преболедуване се изправят пред нови ограничения

БСП: Имаме бележки по коалиционното споразумение, до довечера ще ги изчистим

Румен Радев отреди на БСП ролята на "силен социален вектор"

Министърът на икономиката освободи тримата назначени от ГЕРБ в борда на ДКК

Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска са освободени след скандала с Караганева

Иван Гешев нямало да позволи на "шепа богоизбрани" да живеят като в Древния Рим

Главният прокурор сравни Кирил Петков със Себастиан Курц