Кадър на СДС в област Пловдив заменя Вежди Рашидов в Народното събрание

Освободеното депутатско място на Вежди Рашидов ще бъде попълнено от Йордан Кръстанов - трети в листата на ГЕРБ в Пловдив-област и местен регионален координатор на СДС.

Кръстанов е член на СДС от 1990 г., като се занимава със земеделско производство. От 2016 г. той е председател на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция.

Кандидатира се за депутат от коалицията ГЕРБ-СДС още през април 2021 г., но за първи път ще успее да влезе в Народното събрание.

ГЕРБ спечели три мандата от 17 МИР Пловдив-област, които бяха разпределени между водача Вежди Рашидов, преференциално избрания Младен Шишков от Раковски и втория в листата Иван Червенков (бивш директор на болницата в Асеновград).

Рашидов реши да подаде оставка като депутат след двудневен размисъл и обществен натиск, а причината беше поредното му скандално изказване - този път по адрес на жертвите на насилие.

Той вече се оттегли от позициите си на председател на парламентарната Комисия по култура и медии и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Рашидов се отказва и от партийното си членство и от политическата си кариера.

За да встъпи в длъжност новият депутат, парламентът трябва формално да приеме оставката на Вежди Рашидов, което се очаква да стане през септември.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024
Важно днес

Пребиха водача на листата за ЕП на социалистите в Германия

Матиас Еке е бил нападнат и пребит от четирима души

14:27 - 04.05.2024
Култура

Защо масовата култура е станала толкова скучна

Какво стана с големите културни пробиви и как специфичното знание спря да е ценно

13:10 - 04.05.2024