Как хлорохинът се оказа новата мисия на активистка срещу Илюминатите

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се въвлече в пореден политически скандал, след като Twitter премахна споделен от него видеоклип заради неверни и подвеждащи твърдения, свързани с Covid-19.

Записът, публикуван първоначално от Breitbart News, показва пресконференция на организация, наричаща се "Лекарите от първа линия на Америка". Събитието е организирано от активисти на ултра-консервативната политическа фондация "Tea Party Patriots". Участниците в събитието са се събрали пред сградата на Върховния съд във Вашингтон, за да обявят пред медиите, че носенето на маски в условията на пандемията е ненужно и че "фалшивата наука" и "фалшивите фармацевтични компании" нарочно подправят изследванията върху ефектите от хидроксихлорохина върху коронавирусна инфекция, за да го изкарат безполезен.

Хидроксихлорохинът се използва в няколко държави, включително България, като част от терапията на пациенти с Covid, но се прилага само в болнични условия заради опасността от причиняване на сериозни странични ефекти. Няколко изследвания на препарата показаха, че той не подобрява значително състоянието на хора, болни от коронавирусна инфекция. Последното проучване беше направено в 55 бразилски болници с участието на 667 пациенти.

Нещо повече: Една от водещите участнички в пресконференцията - д-р Стела Иманюел - се оказа създателка на цяла серия от абсурдни конспиративни теории, които развива в поредица от проповеди с продължителност над 1,5 ч. Родена в Камерун, завършила медицина в Нигерия, тя живее в САЩ от 1992 г. Едновременно практикува като лекар, проповедник и пише книги.

Според Иманюел, гинекологичните проблеми при жените (като ендометриозата, кистите на яйчниците или безплодието) са причинени от "сексуален контакт с демони и вещици". През 2015 г. тя участва в църковна служба, по време на която заявява, че ДНК от извънземни се използва в медицински терапии. Записът показва как Иманюел твърди, че правителството се управлява от рептили, а не от човешки същества.

В друг клип тя твърди, че изследователи разработвали ваксина, с която щели да накара хората да спрат да вярват в Бог. Сред "враговете" на Стела Иманюел са популярните детски филми, ТВ-програми и играчки, които, според нея, излагали децата на опасност от контакт с вещици и духове.

Един от клиповете й съдържа следното описание: "Докога ще позволяваме на врага да превзема любимата ни нация. Докога ще позволяваме гей-кампаниите, секуларисткия хуманизъм, Илюминатите и демоничния Нов световен ред да унищожават нашите домове, семейства и социалните нишки на Америка".

Малко след като клипът, споделен от Тръмп беше свален, лекарката от Хюстън публикува туит, с който заплашва, че "Христос ще свали Фейсбук" и че "компютрите (на модераторите на социалните мрежи) ще започнат да блокират" с Божията намеса, ако посланията й не се върнат онлайн.

Доналд Тръмп обяви, че е споделил клипа с Иманюел, защото му се сторила "много впечатляваща".

"Не знам от коя държава идва. Но тя каза, че има страхотен успех със стотици различни пациенти. И мисля, че гласът й беше важен. Но не знам нищо за нея", каза Тръмп на пресконференция.

Междувременно клипът със Стела Иманюел продължава да се разпространява - включително от популярни личности като Мадона. Певицата публикува записа в профила си в Instagram с думите "Освободете ни".

"Някои хора не искат да чуят истината. Особено хората с власт, които чакат да направят пари от продължителното търсене на вкасина. Което е доказана и е на разположение от месеци. По-скоро ще оставят страха да ги контролира и богатите да станат по-богати, а бедните и болните да станат по-болни. Тази жена е моят герой, благодаря ти, Стела Иманюел".

Малко по-късно клипът й беше маркиран като "фалшива информация" от модераторите на Instagram на база на преценката на независими източници.


Прочетете още:

"МНОГО ПОЛИТИКА, МАЛКО ФАРМАКОЛОГИЯ": ГЕН. МУТАФЧИЙСКИ ЗА САГАТА С ХИДРОКСИХЛОРОХИНА

ДЕВЕТТЕ ЖИВОТА НА КОРОНА-КОНСПИРАЦИИТЕ


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024