България влиза в третите поредни парламентарни избори за 2021 г., а съперничеството между водещите политически сили изглежда по-оспорвано от всякога.

Обратите за първото място, за което спореха ГЕРБ и "Има такъв народ", бяха последвани от появата на втория нов играч на политическия терен - "Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев.

Когато средата е нестабилна и фрагментирана до такава степен, измерването на доверието в политическите сили става доста сложна задача. Ориентирането в сондажите - още повече. Нощта на изборите е моментът на голямата корекция на прогнозите и тогава проличава кой е надценяван и кой е подценяван от социолозите (понякога с необясними интервали).

В инфографиката можете да видите как се променят позициите на политическите сили според "моментните снимки" на сондажите в някои от най-големите социологически агенции, които правят редовни изследвания между изборите.

Интерактивна графика: можете да изберете конкретна агенция или отделна партия, за да видите развитието й след 4 април 2021.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бийонсе сложи бижута на български дизайнери за снимка от своя нов албум

Бижута на Бийонсе от нова снимка за "Cowboy Carter" са дело на българските дизайнери Ливия Стоянова и Ясен Самуилов

17:24 - 12.04.2024
Важно днес

ГЕРБ и ДПС искат законови промени в полза на безконтролното строителство, казва "Зелено движение"

В неделя ще има протести срещу законодателните промени

16:26 - 12.04.2024