Какво да подарим на тийнейджъра за Коледа през 2023 г.

Какво да подарим на тийнейджъра за Коледа през 2023 г.

Снимка: © Булевард България

Тийнейджърите са черна кутия, особено за роделите си. Ако ще им подарявате нещо за празниците, правило първо е то да бъде по техен вкус, а не по ваш. За да улесним доколкото е възможно живота ви, попитахме няколко момичета и момчета на тази възраст и съобразихме отговорите с различни бюджети.


Комплект за шахмат HAY

2023 ще бъде запомнена като годината, в която България беше силно развълнува от шаха. Това, разбира се, се дължи на успехите на националните шахматистки. Сега играта, която набира невиждана популярност през последните години, има причина да се разраства и у нас.

Вярваме, че една стилна шахматна дъска има силата да отдели тийнейджъра от смартфона. Или поне да стане герой в сюжета на новото му TikTok видео.

Така стихнахме до комплекта за шахмат на HAY, проектиран от шведския графичен дизайнер Клара фон Цвайгберг.

Цената му е 55 евро, а стандартната доставка за Европа е 16 паунда.


Кецове adidas Samba

Наричат adidas Samba едни от най-горещите кецове на годината. Vogue дори им казва the it-sneaker или кец за подражание (препратка към момиче за подражание).

Samba е фаворит на знаменитости като Хари Стайлс, който танцува и пя с няколко различни чифта на световното си турне Love on Tour. Също и на модели като Хейли Бийбър, Джиджи и Бела Хадид, Емили Ратайковски, Кая Гербер, които целогодишно са засичани по улиците с емблематичния кец на adidas.

Може да предположите, че на тийнейджър, с отношение към модата и поп културата, му светват очите при вида на adidas Samba.

Цените варират от 239 лв до 419 лв.

Hogwarts Legacy, Mortal Combat 1 или FC 24

Едни от най-добрите заглавия в света на видеоигрите тази година са приключенската Hogwarts Legacy (PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox 1, Switch), бойната Mortal Combat 1 (PS5, Xbox Series X, Switch) и футболната FC 24 (PC, PS5, PS4, Xbox 1, Switch) - първата игра на EA Sports, която излиза след като компанията се раздели с франчайза на ФИФА.

Геймингът в умерени количества развива критичното мислене, фокуса и визуалната памет. Също помага и с ученето на живия английски.

Първите две игри струват 100 лв. FC 24 e 90 лв.


Бижута от Pandora Me

Датският бранд Pandora и особено genZ серията им Pandora Me успя да влезе под кожата на тийнейджърите, така че ако изберете нещо от магазините на марката, няма да сбъркате.

Цялата концепция зад бижутата е гениален маркетингов ход - подаряваме не просто вещи, а пожелания и желания, които да се сбъднат.

Специално Pandora Me са аксесоари на Pandora с по-игриви талисмани и аксесоари, насочени към следващото поколение. От колекцията ни направиха впечатление единичните обеци - хит сред поколение Z, което сякаш не обича да носи еднакви неща от лявата и от дясната си страна, независимо дали става въпрос за чорапи, ръкави или пиърсинги.

Колкото до талисманите - „Моите влюбени очи" е за момичетата с rose gold акесоари и тези, които ги влекат таро картите, астрологията и окултното.

Носи ли спортните слънчеви очила на татко си? Изразявала ли е наскоро невиждан интерес към туристическите обувки без планините да са ѝ на сърце? Ако отговорът на тези въпроси е положителен, има шанс да е хипстър, а това означава, че вероятността да ѝ хареса висулката със златен зъб е огромна.

Ако момичето е basic (без това да е обидно по никакъв начин) и прекарва немалко време в избора на перфектното емоджи за сторито или описанието на поста ѝ, висулката „Моята дяволита същност" е за нея.

Цените на горепосочените бижута варират между 59 лв и 119 лв.


Графити работилница

Организацията за турове, свързани с улично изкуство, Graffiti Tour организира частни уроци по рисуване на графити. Бихте могли да се свържете с тях на мейл или телефон за запазвате на дата и час.

Едва ли е нужно да казваме много за афинитета на тийнейджърите към графитите.

Цената на работилницата, която е с продължителност три астрономически часа за един човек, е 220 лв. Има вариант да се комбинира групово и за няколко души.


Младежкият пакет Full Access на ОББ

Доста от младежите днес разполагат с дебитни карти, която от една страна ги кара да се чувстват големи, а от друга - дава на родителите контрол и сигурност.

Така че една идея за тийнейджърите, които са на път да се превърнат в млади възрастни, е младежкият пакет Full Acess на ОББ - той съдържа безконтактна дебитна карта, достъп до дигитален портфейл и онлайн банкиране. Плюсът на подобен тип програми са отстъпки в десетки магазини, кафенета и клубове чрез лоялната програма Mastercard Bright Club.

А ако вашият тийн не обича да носи дори карти, то Full Acess на ОББ е удобен начин за разплащане с телефона. Трябва единствено да активирате дигитален портфейл G Pay или Apple


Лампа с безжично зареждане NYMÅNE от ИКЕА

Както пише една майка „Нищо в този живот не ви е подготвило за срещата с тийнейджър, който е разбрал, че телефонът му не се е зареждал през нощта."

Разбира се, не можете да купите зарядно за Коледа, затова бъдете креативни - лампата с безжично зареждане NYMÅNE е супер варинат.

Вие сигурно си представяте, че тя ще се ползва, докато детето ви вкъщи учи и пише домашни, но ако имате дъщеря бързо ще установите, че до нея се е наредило огледало, а бюрото се е превърнало в импровизирана тоалетка.

И това ще мине, не се ядосвайте.

NYMÅNE струва 129 лв и може да я поръчате онлайн или на място в магазините на ИКЕА.


Ваучер за пазаруване в мола

Тийнейджърът, на когото ще подарявате подарък, е супер капризен, никога нищо не харесва и държи да ви го покаже с въртене на очи? Не сте сами.

Спокойно, за такива случаи са ваучерите за пазаруване.

Ние се спряхме на тези на Сердика Център, налични в три различни цвята и стойности - за 20, 50 или 100 лв.

Ваучерите важат в над 120 магазина в мола, така че тийнейджърът ви може да се разходи с приятели и да си избере каквото му е на сърце.

Huawei FreeBuds Pro 3

Да сте виждали тийнейджър без слушалки в ушите? Ако искате нещо качествено и с наистина добър звук, то това са Huawei FreeBuds Pro 3.

Работят и с iOS, и с Android и със сигурност са изключително "чисти" и приятни за слушане. Това не са стандартните тапи с издут бас, а много прецизни аудиофилски слушалки, които спокойно можете да откраднете като идея за подарък и за себе си.

Цената им е 399 лв.

Huawei Freebuds Pro 3 „Докато моята китара нежно ридае“ - ревю на Huawei FreeBuds Pro 3


Книга

Противно на масовото схващане, че родителите са умни, а децата една идея по-повърхностни, младите хора днес обичат да четат. В TikTok има много профили, които препоръчват книги, така че четенето е дори модерно.

Ще ви предложим три от най-добрите романа за 2023 г. на Goodreads плюс една практична и увлекателно написана книга за личностното развитие.

Едно от най-нашумелите нови заглавия в социалните мрежи, е "Четвърто крило". Тя е отличена като Най-добро романтично фентъзи. Действието в книгата се развива в Четвърто крило - елитен военен колеж за драконови ездачи. Романът проследява историята на Вайълет - дъщеря на генерал, която се учи как да стане ездач на дракон.

Най-добрият хорър за годината е на Стивън Кинг, сякаш някой би се изненадал. В "Холи" кралят на ужасите пише за частния детектив Холи Гибни. Тя трябва да разкрие страшната истина около изчезването на няколко души в град от Средния запад.

Най-добрият художествен роман за тийнейджъри през 2023 г. е "Шах и мат". Той проследява историята на шахматистката Малори Грийнлийф, която използва стратегиите от шаха и в играта на живота. Романът е пълен с хумор, неочаквани обрати и, разбира се, романтика.

В случай, че тийнейджърът има повече спортна злоба и е склонен да оценява по-практично съдържание, тогава "Атомни навици" е подходящ подарък. Джеймс Клиър, един от водещите експерти по изграждане на навици, разказва как удивителните постижения всъщност са резултат от дребни на пръв поглед, но значими промени в поведението ни.

Горепосочените книги са на цени между 16 и 26 лв.

Комплект за почистване на лице

Нещо за skincare ентусиастите. Продуктите от серията с активен въглен Garnier Pure Active са насочени към всички, които имат мазна и комбинирана кожа - в общи линии 60% от тийн популацията.

Днешните млади хора обичат да се грижат за себе си, независимо от пола. Те нямат проблеми да изпълняват всякаква риатуали за красота, или както те ги наричат "дневна и вечерна рутина".

Серията Garnier Pure Active включва широк набор от продукти, но днес ще ви представим тези, които включват в състава си активен въглен.

  • Добре познатият черен серум Garnier Pure Active anti-imperfection с концентриран (4%) ниацинаминд + AHA + BHA, който не оставя нито видими следи, нито лепкаво усещане след нанасяне. Ефективността му е доказана: според клиничните тестове след една седмица употреба текстурата на кожата е по-гладка, а тенът – по-равномерен*. Серумът е в компактна и красива опаковка, която би стояла съвсем на място на всеки рафт в банята на тийнейджъра, а самото съдържание е отличен войник в борбата с пъпките.
  • За най-добри резултати е желателно да се ползва с другите два продукта от Pure Active серията. Това са почистващият гел Garnier Skin Naturals Pure Active, който е с формула, обогатена с екстракт от боровинка, салицилова киселина и ултра абсорбиращ въглен.
  • Garnier Pure Active 3в1 charcoal е комбинация между почистващ гел, пилинг и маска, който намалява себума и помага за значително по-малко несъвършенства по кожата като пъпки или черни точки.

Единичните продукти от линията варират между 5 и 20 лв.

*Потребителски тест, 155 доброволци

Винтидж грамофон

Ако тийнейджърът меломан и отдавна си има слушалки, може да е дошло времето да мине на следващото ниво. Тук се явява грамофонът с дизайн на куфар Crosley Voyager.

Той е оборудван със стерео високоговорители и Bluetooth свързване. Има 3 скорости, като работи с 7", 10" или 12" плочи, плюс ремъчно задвижване и игла NP6. Моделът разполага още с контрол на тоналната височина, изход за слушалки и стерео RCA изходи, които позволяват възпроизвеждане чрез външни високоговорители.

Crosley Voyager е на цена 219 лв. Към момента на публикуване на статията в ozone.bg e намален на 185 лв.


Ние използваме "бисквитки" и други персонализиращи технологии, за да подобрим вашето преживяване в нашия сайт, да ви покажем персонализирано съдържание, таргетирана реклама, за да анализираме трафика на сайта и да проследим откъде идва нашата аудитория. Ако искате да разберете повече по темата можете да прочетете нашата "Политика на поверителност", както и "Политика за съхранение на личните данни", съобразно регламента за GDPR, който е в сила от 23 май 2018г.

Избирайки "Приемам", вие се съгласявате да използваме вашите "бисквитки" и други трафични данни.

Приемам