Калин Стоянов се включи по спешност по bTV, за да атакува управата на София Снимка: © Screenshot

Вътрешният министър Калин Стоянов се включи с извънредно интервю в ефира на bTV, но не за да даде обяснения как МВР е пропуснало влизането на издирвания Евелин Банев-Брендо у нас, а за да продължи с атаките си срещу новата организация на движението в столицата.

Министърът пристигна по спешност в студиото на bTV и дори размести програмата на сутрешния блок, за да отговори задочно на кмета на София Васил Теризев, който гостува в телевизията малко по-рано. Стоянов поиска изявя, за да представи "другата страна" на спора, който се развива около темата с велоалелите и бус лентата по бул. "Патриарх Евтимий", "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен".

Той отново заплаши, че ще даде кмета на прокуратурата, макар и да не смята, че ще се стигне до арест.

Попитан защо един министър толкова се интересува и се занимава с градски проблем, той даде обяснения с това, че "тези три улици са в центъра на европейска столица и това е важен казус за жителите и гостите на София". Според него ситуацията в София е безпрецедентна и никъде другаде няма такъв проблем.

"Има влязло в сила решение на ВАС, с което следва безусловно да се спре въвеждането на новата организация и затова инспектирахме обекта. Получихме множество сигнали от граждани. В понеделник пратихме разпореждане до зам.-кмета и го уведомихме, че следва да бъде изпълнено решението на съда и да се обезопасят всички изградени неща", каза той.

По думите му реорганизацията на движението създавала опасности в района. Какви точно са тези опасности обаче Стоянов отказа да поясни, като помоли за подобна конкретика да се питат специалистите от "Пътна полиция".

Вътрешният министър призна, че не е говорил предварително с кмета Терзиев по темата, но го покани за разговор в сградата на МВР.

Това беше едно от редките включвания на Стоянов на живо в студиото на bTV. Повечето негови интервюта в медията досега редовно бяха на запис, заснети в кабинета му в МВР.

Той за пореден път успя да избяга от конкретика и по въпроса за влизането на Евелин Банев-Брендо в България, при положение, че той е издирван с червена бюлетина на Интерпол от години. Обяснението на министъра за пропуска на МВР е, че в цял свят има международни престъпници, които се укриват и не могат да бъдат задържани.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Жълт код за опасно време е в сила за 18 области в страната

Предупреждението от първа степен е за валежи и гръмотевични бури.

07:45 - 24.07.2024
Политика

Изтрива ли някой националната памет 

Защо възпитанието в патриотизъм като антагонизъм е залог за бъдещи конфликти

07:40 - 24.07.2024
Важно днес

Бързият влак София-Варна дерайлира в района на гара Своге

Пътници разказват, че първо са усетили силна вибрация и след това един от вагоните е излязъл от релси.

07:25 - 24.07.2024