Кан осмя света на модата, инфлуенсърите и лукса със "Златна палма" за "Triangle of Sadness"

Журито на Фестивала в Кан присъди най-голямата си награда на шведския режисьор Рубен Йостлунд за филма му "Triangle of Sadness" - сатирична критика срещу света на свръхбогатството, лукса и модната индустрия.

Йостлунд печели "Златна палма" за втори път в последните 5 години - през 2017 г. той беше отличен за "The Square".

Новият му филм разказва историята на едно катастрофално, смешно и брутално болезнено пътуване с луксозен круизен кораб, чийто капитан (Уди Харелсън) е алкохолизиран марксист и не може да търпи и минута в компанията на заможните си пасажери.

Главните действащи лица са двойка манекени, които получават възможност за пътуването заради инфлуенсърска рекламна кампания в Instagram-профила на момичето. "Триъгълникът на тъгата", на който е кръстен филмът, се оказва зоната, която трябва да се образува между веждите на моделите при престореното им свръхсериозно изражение по време на ревюта. Колкото по-скъпи са брандовете, които представят, толкова по-тежка драма трябва да излъчва погледът им...

Сред спътниците им има източноевропейски олигарх, двойка възрастни британци и др., всеки от които дължи богатството си на занимания, които трудно може да се опишат като благородни.

Круизът обаче завършва неочаквано по начин, който показва, че оцеляването на пасажерите не зависи от броя на последователите им в Instagram, Rolex-ите на китките или сумите в банковите им сметки.

Премиерата на "Triangle of Sadness" в Кан завърши с 8-минутни аплодисменти от публиката, но някои от зрителите не са довършили прожекцията заради част от сцените, в които героите на филма повръщат заради морска болест.

Второто място на Фестивала в Кан беше присъдено на два филма - Stars at Noon на френската режисьорка Клер Дени и "Close" на Лукас Донт.

Парк Чан Ук от Южна Корея спечели наградата за най-добър режисьор с "Decision to Leave". Неговият сънародник Сон Кан Хо взе отличието за най-добър актьор, а Зар Амир Ебрахими от Иран - за най-добра актриса.

Наградата на журито в Кан беше присъдена на още два филма - "Eo" на Йежи Сколимовски и "Le Otto Montagne" на Феликс ван Грьонинген и Шарлоте Вандермеерш.


В главната роля - Алисия Викандер. Фестивалът в Кан започна да харесва сериали

Остин Бътлър и какво коства да изиграеш Елвис Пресли


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Столтенберг от Киев: Украинците се борят за свободата си. Москва се бори за имперски илюзии

НАТО е сключила договори за боеприпаси за Украйна на стойност 2,4 млрд. евро

17:41 - 28.09.2023

Дрогиран шофьор на камион уби 23-годишна жена в аварийната лента на АМ "Тракия"

Камион блъсна автомобил, спрял в аварийната лента заради спукана гума

16:59 - 28.09.2023

Кои са кандидатите за кмет на Варна?

Десет кандидати се борят за кметското място във Варна

16:07 - 28.09.2023

Кои са кандидатите за кмет на София?

Общо 22 кандидати се борят за кметското място в София

15:49 - 28.09.2023