Канал 3 ще приключи досегашното си съществуване на 4 януари 2021, когато ще се ребрандира като Nova News - новинарски ТВ-канал от групата на "Нова броудкастинг".

Решението беше обявено два месеца след като КЗК разреши на компанията на братя Домусчиеви да придобият Канал 3, телевизиите „THE VOICE“ и „Magic TV“ и радиостанциите „Радио Веселина“; „Радио Витоша“; „Magic FM“ и „The Voice Radio“.

В съобщението се посочва, че NOVA NEWS ще тръгне с "обновена програма", но запазва "спечелилите доверието на зрителите през годините емблематични предавания на Канал 3, сред които “Патарински LIVE”, „Денят на живо“ и „Офанзива“, както и директните излъчвания на всички значими за обществото ни икономически, политически, социални и културни събития".

"Част от програмата на NOVA NEWS ще бъдат и утвърдените публицистични предавания и опитни лица на NOVA, които ще допълнят качественото съдържание на обновения новинарски канал в началото на следващата година", се казва в информацията.

Изпълнителният директор на "Нова броудкастинг" Ива Стоянова беше мажоритарен собственик на Канал 3 до декември 2019 г. Тогава тя се присъедини към медийния бизнес на Кирил и Георги Домусчиеви - първо като директор "Информация" в Нова ТВ, а после като изпълнителен директор на групата на мястото на Вяра Анкова.

Директор на "Новини и актуални предавания" в Нова е Миляна Велева, която също влезе в телевизията след преход от ТВ7 към Канал 3. Няколко от овакантените позиции на водещи журналисти в Нова след смяната на собствеността бяха попълнени с кадри на Канал 3 като Мая Костадинова, Васил Иванов и др.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Украйна остави своя отпечатък върху фестивала в Гластънбъри

Зеленски говори от екраните, а Пол Маккартни развя украинското знаме

Кирил Петков: Да преговаряме с ИТН би било дефиницията на "глупост"

"Със Слави Трифонов, Бойко Борисов, Делян Пеевски и Костадин Костадинов няма да преговаряме", категоричен бе той

"Демократична България" обмисля възможността да се яви на избори заедно с ПП

ДБ е твърдо за машинно гласуване на евентуалните предсрочни избори

На този ден преди 25 години светът се запозна за пръв път с Хари Потър

Четвърт век по-късно поредицата е най-продаваната за всички времена