Канал 3 ще приключи досегашното си съществуване на 4 януари 2021, когато ще се ребрандира като Nova News - новинарски ТВ-канал от групата на "Нова броудкастинг". 

Решението беше обявено два месеца след като КЗК разреши на компанията на братя Домусчиеви да придобият Канал 3, телевизиите „THE VOICE“ и „Magic TV“ и радиостанциите „Радио Веселина“; „Радио Витоша“; „Magic FM“ и „The Voice Radio“.

В съобщението се посочва, че NOVA NEWS ще тръгне с "обновена програма", но запазва "спечелилите доверието на зрителите през годините емблематични предавания на Канал 3, сред които “Патарински LIVE”, „Денят на живо“ и „Офанзива“, както и директните излъчвания на всички значими за обществото ни икономически, политически, социални и културни събития".

"Част от програмата на NOVA NEWS ще бъдат и утвърдените публицистични предавания и опитни лица на NOVA, които ще допълнят качественото съдържание на обновения новинарски канал в началото на следващата година", се казва в информацията. 

Изпълнителният директор на "Нова броудкастинг" Ива Стоянова беше мажоритарен собственик на Канал 3 до декември 2019 г. Тогава тя се присъедини към медийния бизнес на Кирил и Георги Домусчиеви - първо като директор "Информация" в Нова ТВ, а после като изпълнителен директор на групата на мястото на Вяра Анкова. 

Директор на "Новини и актуални предавания" в Нова е Миляна Велева, която също влезе в телевизията след преход от ТВ7 към Канал 3. Няколко от овакантените позиции на водещи журналисти в Нова след смяната на собствеността бяха попълнени с кадри на Канал 3 като Мая Костадинова, Васил Иванов и др. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина