Кание Уест с онлайн кандидатура за президент на САЩ, Мъск го подкрепи Снимка: © getty images

Рапърът Кание Уест създаде огромна дискусия в социалните мрежи, след като обяви чрез профила си в Twitter, че се кандидатира за президент на САЩ. 43-годишният продуцент пусна публикацията в 03:38 ч. местно време на 5 юли – часове след празника за Деня на независимостта.

"Сега трябва да сбъднем надеждите на Америка, като се доверим на Бог, обединим вижданията си и изградим нашето бъдеще. Аз се кандидатирам за президент на Съединените щати!", написа милиардерът, като добави флага на САЩ и „хаштаг“, гласящ „Визия за 2020“.

Уест не даде допълнителна информация относно това колко сериозни са намеренията му, нито кога смята да се кандидатира. Както знаете, в края на настоящата година ще се проведат изборите в САЩ, на които американците ще избират между настоящия президент Доналд Тръмп и демократа Джо Байдън.

Шега или не, публикацията на известния рапър достигна до голям брой хора и намери изненадваща подкрепа – тази на Елън Мъск. Изпълнителният директор на „Тесла“ и SpaceX е въодушевен от хода на Кание Уест и коментира поста му с: „Имаш пълната ми подкрепа!“.

Джоузеф Люис, който е от партията на републиканците и се кандидатира за място в щатския сенат на Кънектикът тази година, също се включи с коментар и попита рапъра: „Елън Мъск ли ще ти бъде вицепрезидент?“.

Съпругата на Уест - Ким Кардашиян, сподели публикацията, а уеб продуцентът Маркес Браунлий се пошегува: „Мисля, че може би малко закъсня за предстоящите избори“.

Това не е първият път, в който известният изпълнител говори за евентуално кандидатиране за президент. През 2015 той изненада зрителите на музикалните награди на MTV, като обяви, че ще предприеме тази стъпка през 2020 г.

Последно говори по темата на фестивал за иновации в Ню Йорк миналия ноември. „Когато се кандидатирам за президент през 2024“ – каза той и бе прекъснат от смеха на публиката. „Защо се смеете? Ще създадем толкова много работни места!“.

Уест първоначално показваше открито, че е привърженик на Доналд Тръмп. Посети го в Овалния кабинет през 2018, а също така създаде противоречия, носейки червена шапка с надпис: „Да направим Америка велика отново “.


Кание Уест официално е милиардер и много държи това да се знае


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024