Кание Уест вече е отблокиран от Туитър, часове след като Мъск пое контролa над платформата

Профилът на рап изпълнителя Кание Уест в Туитър, който беше спрян в началото на октомври след антисемитски изказвания, отново е активен. Новината идва часове след като милиардерът Елон Мъск придоби компанията след сделка за 44 млрд. долара.

Рапърът, който има над 30 млн. последователи в Туитър, беше отстранен от платформата, след редица обидни изказвания и език на омразата, насочен срещу евреите. В резултат на този скандал той загуби и едно от най-известните си партньорства с модния бранд - "Adidas".

В четвъртък Мъск пое контрола върху Twitter и веднага уволни висшите ръководители в компанията, но и не даде особена яснота как точно ще постигне амбициите си за развиването на мрежата в нова влиятелна медийна платформа. Милиардерът, който е и главен изпълнителен директор на "Tesla", се самоопределя като абсолютист на свободата на словото. По-рано той се обяви, че ще работи за по-малко ограничения на словото в Туитър и ще предотврати превръщането му в ехо камера за омраза и разделение.

Той също така заяви, че ще отмени забраната на Twitter за бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, чийто акаунт беше премахнат след нападението срещу Капитолия в САЩ. В петък Тръмп заяви, че е щастлив, че Twitter вече е в "сигурни ръце".

По-рано през октомври Уест обяви намеренията си да закупи Parler - едно от любимите места за "изява" на крайнодесните екстремисти в САЩ.

женски кецове от партньорството на кание уест и adidas yeezy Драмите на Кание Уест продължават: adidas се отказа от бизнес за милиарди с Yeezy заради имиджа му

Свръхбогатите хора като Елон Мъск, Доналд Тръмп и Кание Уест все повече се интересуват от купуване на социални мрежи Тръмп, Мъск, Кание: Свръхбогатите купуват социални мрежи, но защо?


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бойко Рашков: Стефан и Марин Димитрови идваха в МВР с информация за купуване на гласове

Бившият главен секретар не знаел, че баща и син Димитрови били разработвани от ДАНС

15:50 - 23.04.2024
Важно днес

Футбол и политика в стил "Орбан": "Газпром" преговаря да е спонсор на "Ференцварош"

Сделката не е официално обявена, но според унгарски медии е в напреднал етап

13:22 - 23.04.2024