Кенет Брана влиза в ролята на Борис Джонсън в минисериал за пандемията Снимка: © Getty Images

Кенет Брана ще влезе в ролята на британския премиер Борис Джонсън в един от най-новите проекти на Sky TV. Звездата от „Хенри V“ ще се превъплъти в образа на лидера на Обединеното кралство в минисериал от пет епизода, който ще излезе през есента на 2022 г.

Шоуто ще разказва за глобалната Covid-епидемия през 2020 и реакцията на британското правителство в опит да спре разпространението ѝ.

Режисьор е Майкъл Уинтърботъм („Добре дошли в Сараево“, „The Trip“). Шоуто ще носи името “This Sceptred Isle“, а продуценти са Passenger и Revolution Films – компанията на режисьора.

Снимките ще започнат в началото на тази година и продукцията ще бъде готов през следващата. Тогава премиерата ѝ ще тръгне във Великобритания, Ирландия, Германия, Италия и Австрия, пишат Variety и Deadline.

„Първата вълна на Covid-19 пандемията ще се помни вечно“, казва Уинтърботъм. „Това беше период, в който Великобритания се обедини, за да се бори срещу един невидим враг. Време, в което хората осъзнаха повече от всякога колко важна е общността. Нашият сериал ще събере в себе си безброй истински истории – от Борис Джонсън на „Даунинг Стрийт“ до хората на първа линия в цялата страна. Ще проследим битките на учените, лекарите, работниците в домовете за социални грижи и законодателите, които ни предпазват от вируса“.

Кенет Брана влиза в ролята на Борис Джонсън в минисериал за пандемията

Шоуто ще покаже „някои от най-разрушителните събития в историята на Обединеното кралство и водачеството на премиера в тези безпрецедентни времена“.

Сюжетът ще е базиран на разговори с членове на правителството, на здравното министерство и съветниците по въпросите за Covid-19, на лекари и работници в домове за възрастни.

В момента Великобритания се намира в трета национална блокада заради Covid-19. В страната бе открит и нов щам на вируса, който се разпространява по-бързо от доминиращия вариант, и това наложи най-строгите противоепидемични мерки. Инфекциите от началото на пандемията са 3,6 млн., а смъртните случаи, свързани с коронавируса – повече от 97 хиляди.

Новите мутации на SARS-Cov2: Какво ги отличава и ефикасни ли ще са ваксините срещу тях? Новите мутации на SARS-Cov2: Какво ги отличава и ефикасни ли ще са ваксините срещу тях?

Уинтърботъм е решен да разкаже една по-различна история от тези, които е създавал за големия екран. 59-годишният британец е режисирал „Добре дошли в Сараево“, „24 Hour Party People“ и „Пътят към Гуантанамо“. Новините, че е решил да снима сериал за Борис Джонсън се разпространиха в медиите на Острова още през лятото на 2020 – няколко месеца след като премиерът се излекува от Covid-19.

Веднага започнаха спекулации кой ще влезе в главната роля, като основен фаворит беше комикът Мат Лукас, който стана абсолютен хит с имитациите на британския премиер.

This Sceptred Isle - Кенет Брана

Честта обаче бе поверена на Кенет Брана, който последно участва в най-новия филм на Кристофър Нолан „Tenet“. 60-годишният северноирландец игра и в „Смърт край Нил“ – продукция, която сам режисира.

Консултант на режисьора, продуцентите и актьорите в “This Sceptred Isle” ще бъде политическият анализатор на The Sunday Times Тим Шипман. Всички в екипа очакват с нетърпение най-вече как Уинтърботъм ще се справи с голямото предизвикателство.

„Майкъл е изключителен в това да скрои завладяваща драма от истински истории“, казва изпълнителният продуцент Ричард Браун, цитиран от Variety. „Той и Киърън Куърк написаха забележителен сценарий, базиран на огромно проучване, който драматизира тези необикновени събития“.


Прочетете още:

Лидия Уест и It’s a Sin на HBO: Млади, наивни, влюбени, греховни Лидия Уест и It’s a Sin на HBO: Млади, наивни, влюбени, греховни

"Another Round" с Мадс Микелсен: Комедия за алкохола или драма за живота "Another Round" с Мадс Микелсен: Комедия за алкохола или драма за живота

Peaky Blinders ще се сбогува с феновете си след Сезон 6 Peaky Blinders ще се сбогува с феновете си след Сезон 6


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024