Кевин Спейси е осъден да плати 31 млн. долара заради това, че е бил уволнен от "House of Cards" Снимка: © Getty Images

Актьорът Кевин Спейси ще трябва да плати на продуцентите на сериала "House of Cards" 31 млн. долара за разходи, свързани с отстраняването му от сериала. Спейси беше уволнен от продукцията на Netflix след обвинения в сексуално насилие.

Американският актьор обжалва решението, но искането му беше отхвърлено от съда в Лос Анджелис.

Миналата година Спейси беше осъден да плати обезщетение на развлекателната компания MRC след твърдения за неправомерно поведение с млади членове на екипа, които той отрича. От компанията твърдят, че Спейси им дължи милиони под формата на пропуснати ползи, тъй като заради предполагаемото му неправомерно поведение той е трябвало да бъде отстранен от шестия сезон на политическата драма на Netflix, а епизодите на продукцията е трябвало да бъдат намалени от 13 на 8. Това е довело до загуби за десетки милиони, се посочва в съдебните документи.

63-годишният актьор участва в "House of Cards" в продължение на пет сезона, като игра безмилостния политик Франк Ъндърууд.

Кевин Спейси ще се яви доброволно във Великобритания на делото за сексуално насилие

По-рано тази година адвокатите на актьора се опитаха да отхвърлят присъдената сума от 31 млн. долара, като заявиха, че поведението му не е представлявало нищо повече от "сексуални намеци" и "невинна игра" и не е нарушило политиката на MRC за борба с тормоза.

Сумата от 31 млн. долара, която Спейси трябва да изплати, включва 29,5 млн. долара обезщетение и 1,5 млн. долара разходи и такси. Съдът установи, че актьорът е нарушил изискванията на договора си за професионално поведение и в резултат на това е трябвало да бъде уволнен от продукцията, в която участва.

Кариерата на 63-годишния носител на Оскар внезапно спря в края на 2017 г., когато движението #MeToo набра скорост и обвиненията срещу него се появиха от няколко места.

Пътят на изкуплението: Заслужава ли Кевин Спейси шанс да се завърне в Холивуд

Кевин Спейси не се признава за виновен за сексуално посегателство. Първоначалните документи от MCR показват, че Спейси е бил отстранен от "House of Cards", след разкритието на обвиненията, че той "систематично е преследвал, тормозил сексуално и опипвал млади мъже, с които е работил през цялата си кариера по филмови, телевизионни и театрални проекти".

Миналия месец той се яви в съда в Лондон, за да отрече "категорично" обвиненията на трима мъже в сексуално посегателство, датиращи отпреди 17 години, когато Спейси е бил директор на театър "Олд Вик". Съдебният процес по този казус ще се проведе през юни 2023 г., като се очаква предварителното изслушване да се състои в началото на следващата година.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Нинова обвини Желязков в цензура и му поиска оставката

Повод за това станах промени в правилника на НС

09:32 - 19.04.2024
Важно днес

Главчев не предложи нови кандидат-министри на Радев и обяви, че "няма новина" (Обновена)

Президентът не иска Даниел Митов от ГЕРБ да е външен министър

07:29 - 19.04.2024
Важно днес

CNN: Израел е нанесъл удар на територията на Иран

Тел Авив не коментира дали стои зад експлозии до Исфахан, централен Иран

07:17 - 19.04.2024