Снимка: © Getty Images

Актьорът Кевин Спейси ще трябва да плати на продуцентите на сериала "House of Cards" 31 млн. долара за разходи, свързани с отстраняването му от сериала. Спейси беше уволнен от продукцията на Netflix след обвинения в сексуално насилие.

Американският актьор обжалва решението, но искането му беше отхвърлено от съда в Лос Анджелис.

Миналата година Спейси беше осъден да плати обезщетение на развлекателната компания MRC след твърдения за неправомерно поведение с млади членове на екипа, които той отрича. От компанията твърдят, че Спейси им дължи милиони под формата на пропуснати ползи, тъй като заради предполагаемото му неправомерно поведение той е трябвало да бъде отстранен от шестия сезон на политическата драма на Netflix, а епизодите на продукцията е трябвало да бъдат намалени от 13 на 8. Това е довело до загуби за десетки милиони, се посочва в съдебните документи.

63-годишният актьор участва в "House of Cards" в продължение на пет сезона, като игра безмилостния политик Франк Ъндърууд.

Кевин Спейси ще се яви доброволно във Великобритания на делото за сексуално насилие

По-рано тази година адвокатите на актьора се опитаха да отхвърлят присъдената сума от 31 млн. долара, като заявиха, че поведението му не е представлявало нищо повече от "сексуални намеци" и "невинна игра" и не е нарушило политиката на MRC за борба с тормоза.

Сумата от 31 млн. долара, която Спейси трябва да изплати, включва 29,5 млн. долара обезщетение и 1,5 млн. долара разходи и такси. Съдът установи, че актьорът е нарушил изискванията на договора си за професионално поведение и в резултат на това е трябвало да бъде уволнен от продукцията, в която участва.

Кариерата на 63-годишния носител на Оскар внезапно спря в края на 2017 г., когато движението #MeToo набра скорост и обвиненията срещу него се появиха от няколко места.

Пътят на изкуплението: Заслужава ли Кевин Спейси шанс да се завърне в Холивуд

Кевин Спейси не се признава за виновен за сексуално посегателство. Първоначалните документи от MCR показват, че Спейси е бил отстранен от "House of Cards", след разкритието на обвиненията, че той "систематично е преследвал, тормозил сексуално и опипвал млади мъже, с които е работил през цялата си кариера по филмови, телевизионни и театрални проекти".

Миналия месец той се яви в съда в Лондон, за да отрече "категорично" обвиненията на трима мъже в сексуално посегателство, датиращи отпреди 17 години, когато Спейси е бил директор на театър "Олд Вик". Съдебният процес по този казус ще се проведе през юни 2023 г., като се очаква предварителното изслушване да се състои в началото на следващата година.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Бившият служебен вицепремиер Деница Златева ще оглави "Булгаргаз"

Златева беше зам.-председател на БСП, но в момента е вътрешна опозиция на Корнелия Нинова

Алексей Навални: Олигарсите на Путин заобикалят санциите, a Западът не прави нищо

"Чиновниците няма да направят нищо - особено когато лобистите на Путин издават сластния звук от отварящо се куфарче"

Инспекцията по труда опроверга Неохим за масовите уволнения заради скъпия газ

Изявления на Бойко Борисов и директора на завода Стефан Димитров доведоха до проверка в предприятието за торове

ПП отново ползва регистрацията на по-малки "мандатоносители" за Избори 2022

Ако съдът впише партията в близките дни, тя ще се добави към коалицията

Съпругата на Удо Ланге е посочила извършителя на убийството

Прокуратурата още не знае дали Елизабет Ланге е съучаствала в престъплението

Радан Кънев зове евроинституциите "да спрат" екстрадициите по искане на Москва

Повод е случаят с руснака Алексей Алчин, след като прокуратурата и съдът във Варна допуснаха да бъде върнат на режима на Путин