Кирил Петков и Асен Василев: Има смисъл България да продължи в посоката, зададена през последните 3 месеца Снимка: © YouTube.com/Свободна Европа

Служебните министри на икономиката и финансите Кирил Петков и Асен Василев за първи път коментираха публично вероятността за формирането на политически проект с тяхно участие.

И Петков, и Василев обявиха пред журналисти, че в момента искат да се фокусират върху отговорностите си в служебния кабинет, но и не отрекоха възможността да продължат напред в политиката и след края на мандата му.

"Няма да говоря за политически проекти, докато не ми изтече мандатът. Като служебен министър искам да съм фокусиран върху работата си. Имаме още две седмици реално. В следващите две седмици ще говоря точно в това качество, в което съм - като служебен министър, експертно. Аз казах неведнъж, че за 3 месеца можем да направим доста голяма промяна. Не само аз, а целите ни екипи видяхме, че ако продължаваме да инвестираме енергията си в тази посока, България може да стане по-различна", каза Кирил Петков в кулоарите на Народното събрание.

Финансовият служебен министър Асен Василев коментира, че "ще си почине и ще реши какво да прави с живота си" след края на служебния кабинет.

"Виждам смисъл в това страната да продължи да се развива в посоката, която беше зададена през последните няколко месеца. Как това да се реализира най-добре - не може да стане с щракане на пръсти и за един-два-пет дни. Това е много тежка отговорност, ако тя изобщо ше бъде поета. Когато съм готов и съм взел решение, когато обмислим дали такова нещо може да се случи, бъдете сигурни, ще ви кажем", каза още Асен Василев.


Стефан Янев: Бих гласувал за Петков и Василев, може да се явят на следващите избори

Андрей Райчев: Ще има или нова голяма партия около Петков и Василев, или "могъщо синьо", ако влязат в ДБ


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024