Кирил Петков: Играта с прехода се превъртя, ние се върнахме в 90-те

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обвини БСП в "предателство на принципи" заради подкрепата, която дадоха на Вежди Рашидов като кандидат за председател на Народното събрание.

Петков обяви, че "Демократична България" е обмисляла да излъчи своя номинация в последния рунд от гласувания на третия ден от "първото" заседание.

Тази идея обаче не е получила подкрепа от останалите сили, включително БСП.

"Защо евроатлантиците от ГЕРБ предпочитат да гласуват с БСП и ДПС, вместо да дадат възможност на Демократична България? Защо БСП предпочете ГЕРБ и ДПС, вместо един от бившите си коалиционни партньори?", попита той в интервю за новините на Нова ТВ.

Петков коментира, че не е очаквал Корнелия Нинова лично да внесе номинацията на Рашидов вместо ГЕРБ.

Съобразяването на председателя с призивите на ДПС и ГЕРБ да не се дава почивка от 15 минути преди гласуването, той определи като показателно за поведението на Рашидов в бъдеще и се учуди на "страха, който овладя новата коалиция".

"Говорих с моите родители, които ми казаха, че играта с прехода се превъртя, ние се върнахме в 90-те. Ние помним, когато Вежди Рашидов беше номиниран за "мултак" на Мултигруп. За съжаление БСП подкрепи ГЕРБ и ДПС", каза още той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024