Кирил Петков: Компроматите срещу Борисов и тези срещу Коцев идват от едно и също място Снимка: © Скрийншот, NOVA

Снимките с пачките на Борисов от преди години са извадени от същите служби, които той не иска да реформира днес. Това каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в предаването "На фокус с Лора Крумова" по Nova.

"През фокуса върху пачките и кучетата, за които mрокуратурата трябва да си свърши работата и да провери, един друг огромен проблем се замаза. Той е, че един главен прокурор на една европейска държава може да отиде при главния секретар и да му каже, че "ако не си подаде оставката, ще го разследва", каза Петков, визирайки случилото се с Живко Коцев.

Преди седмица той подаде оставка, но ден по-късно обяви, че това е станало под натиск и я оттегли.

Впоследствие бившият премиер Николай Денков внесе сигнал до Даниела Талева, която има правомощия да разследва главния прокурор, че натискът е дошъл от четирима души, начело с и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

В сигнала се посочва още, че Коцев е получил документ с текст на оставката си от вътрешния министър Калин Стоянов, който само е трябвало да подпише. Стоянов остана министър в служебното правителство с премиер Димитър Главчев.

"Това, за което се борим, е да имаме една нормална Прокуратура, която да дава чувство за справедливост. Ще дадем гръб на всеки, който е жертва на бухалка на Прокуратурата. Когато един прокурор, който е свързан с "Осемте джуджета" заплашва главния секретар - това е по-голям проблем от пудела, който също трябва да се провери. Институцията Прокуратура се използва заедно в комбинация с кафяви медии в опит за налагане на натиск", каза Петков.

Той изрази личното си мнение, че ако Коцев "не беше подал сигнал срещу главния прокурор, тези снимки нямаше да излязат".

По думите му една от големите грешки, които той лично е допуснал, е "недооценяването на факта, че когато се опре до реално предаване на власт, те не са готови", визирайки лидерите на ГЕРБ и ДПС.

"Борисов се страхува от нормално правосъдие заради стари грешки. Пеевски държи Прокуратурата и не иска да я пусне. И в тази тяхна обща симбиоза, единият гарантира, че Борисов няма да има проблем, а другият гарантира с гласовете си, че реформа няма да се случи".


Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков Ако Коцев е извършил престъпление - да го разследват, ако му е оказван натиск - това е престъпление, смята Кирил Петков


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

GEN Z дневници

Vol. 23: Ким Чен Ун > Дуа Липа, "Totally Spies" се завърна, Мая да върне паролите за TikTok

5 новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z в редакцията на "Булевард България"

09:30 - 25.05.2024
Важно днес

Нацистко парти в скъп курортен бар шокира Германия

"Германия на германците. Чужденците - вън" и хитлеристки поздрави провокираха разследване на службите за сигурност

17:36 - 24.05.2024