Кирил Петков освободи зам.-министър, обвинен в натиск за назначения в горските стопанства от Александър Дунчев Снимка: © Getty Images

Премиерът Кирил Петков е освободил от длъжност зам.-министъра на земеделието Атанас Добрев. Информацията е съобщена от правителствената пресслужба, без да се посочват мотиви за решението.

Добрев беше един от хората, уличени от бившия ръководител на Агенцията по горите Александър Дунчев в упражняване на натиск за спорни кадрови решения в горските стопанства в страната.

Преди седмици Дунчев обвини Добрев, че лично му е спускал списъци с имена на хора, които трябва да се сменят или назначат в горските стопанства и регионалните дирекции.

"Докато този човек е в това министерство, няма никаква надежда за българските гори", беше коментарът на Александър Дунчев. Самият той бе избран за депутат от "Продължаваме промяната" през ноември 2021 г., след като оглавяваше Изпълнителната агенция по горите от месец май 2021.

Атанас Добрев е неизменен зам.-министър на земеделието от 2017 г. досега - т.е. в кабинетите на Бойко Борисов, двете служебни правителства на Стефан Янев и в екипа на Иван Иванов като земеделски министър при Кирил Петков. Преди това е работил три години като зам.-изпълнителен дирeктор на ДФ "Земеделие".


Александър Дунчев обвини БСП в скандални назначения в Агенцията по горите

Скандал между БСП и ПП: Левицата обвини Александър Дунчев, че подкрепял ГЕРБ и "горската мафия"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024