Кирил Петков: Пътувам с автомобил на НСО, защото получих заплаха за живота си Снимка: © Булевард България

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков сподели допълнителна информация във връзка с катастрофата с колата на НСО, при която загина мъж, а друга жена беше тежко ранена.

Инцидентът стана повод за серия критики: от скоростта на движение на служебния автомобил до това кой има право да използва специализиран транспорт по време на предизборна кампания.

"Прочетох в последните дни ужасни спекулации и виждам, че за много хора няма граници на човешкото - всичко се използва за кални политически внушения. Няма да им отговарям, но е важно обществото да знае няколко факта, за да не го заблуждават озверели политици, за които очевидно граници няма", пише Петков в своя публикация във Фейсбук.

По думите на политика охраната му е била свалена от НСО през януари 2023г. Това обаче се е променило, след като в МВР постъпва сигнал за директна заплаха срещу живота му.

"Знам, че заради промяната на нашата България, за която се боря, си навличам и много недоброжелатели. Моето семейство също е наясно с рисковете, които поемам. След този сигнал за заплаха се възложи и постоянно полицейско присъствие пред дома ми. Така че тази охрана въобще не е “придобивка” от властта и не пожелавам на никого поради такава причина да му се назначава охрана. Не се правя на герой, просто спекулациите по тази тема бяха ужасяващи и искам хората да знаят истината", пише съпредседателят на ПП-ДБ.

Петков разказва, че по време на инцидента е седял на задната седалка от дясно - задължителното му място по протокол.

"В продължение на близо 40 минути бях във видео конферентен разговор с моя екип като инцидентът се случи по време на този разговор. Затова не следях движението и как се случи всичко. Много съжалявам за загубата на живота на водача и сега просто се надявам, че бързата реакция на хората от бърза помощ и пожарната, хората, които веднага се притекоха на помощ, да доведе до спасяването поне на живота на Красимира, благодарение и на невероятния екип в болницата в момента", допълва той.

Инцидентът се случи в четвъртък следобяд. Кола на НСО, в която е пътувал съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, се сблъска с друга кола, където са се возили мъж и жена над 60 години. Водачът на другия автомобил почина, а състоянието на жена му към момента остава тежко. Тя е настанена в болница във Варна с множество травми.

Военната прокуратура в Сливен се зае със случая.

"Нито сме бързали за нещо, нито е имало инструкции да се бърза - поредни ужасни медийни спекулации", подчертава Петков.

"Знам, че е предизборна кампания, и много политици са абсолютно озверели, но истината трябва да се казва и даже критиките на база истина са много по-съдържателни, отколкото мръсни кални удари на база лъжа", добавя още той.


Военната прокуратура в Сливен разследва катастрофата с кола на НСО

Кой има право на транспорт и охрана от НСО


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

НС направи важни крачки към приемане на еврото и взе решение за ускоряване на процеса

Парламентът постави като цел 1 юли 2025 г. за приемане на еврото у нас

17:56 - 26.07.2024
Технологии

Vivacom навлиза ударно в света на гейминга с турнира „Game ON“

Популярни геймъри, техните фенове и специални гост-звезди влизат заедно в епичен сблъсък за награда от 15 000 лева

17:46 - 26.07.2024
Важно днес

Русия арестува бивш зам.-министър на отбраната и го обвини в корупция

Офицерът е един от най-дълго служилите служители в областта на руската отбраната.

17:25 - 26.07.2024
Важно днес

МОН предлага две по-дълги ваканции за учениците

МОН с предложение за ваканциите и неучебните дни през учебната 2024/25 г.

15:28 - 26.07.2024