Кирил Петков: С "Възраждане" просто не сме от една порода, оставаме опозиция Снимка: © Screenshot

Коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" остава в опозиция и няма да подкрепи експертно правителство с третия мандат.

Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков ден, преди да приключи и последният кръг с консултации при президента с парламентарно представените партии.

По време на втория кръг консултации във вторник от БСП заявиха, че партията е готова да работи за експертен кабинет с третия мандат, а от "Възраждане" се обявиха за правителство "с всички без ГЕРБ и ДПС," ако той отиде при тях.

"Ние с "Възраждане" просто не сме от една порода. Ние сме антикорупционна и проевропейска коалиция," каза в задочен отговор Кирил Петков.

По думите му никой от формацията не е влизал в разговор с Костадин Костадинов за общо правителство.

След срещата в президентството лидерът на "Възраждане" заяви, че "имаме разминавания с ПП-ДБ, което не е тайна, защото ние сме имали много сериозни сблъсъци с тях, но тези различия не са непреодолими, защото поне по една точка на думи ние сме категорични: не искаме България да бъде управлявана от ГЕРБ и ДПС".

"Това, което нашите избиратели могат да очакват е да сме в ролята на опозицията и да не влизаме в безпринципни уговорки," каза още Кирил Петков.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

И в затвора, и в ареста - Евелин Банев се яви в съда заради чуждестранните присъди

Вече е образувано дело за кумулиране на трите му присъди

14:15 - 28.06.2024
Важно днес

Калин Стоянов: Брендо може да е влязъл в България преди 2 години. С онзи таен самолет

Тогава сегашният вътрешен министър е директор на ГДБОП

13:01 - 28.06.2024