Кирил Петков: Записът е рязан и лепен, службите работят като компроматна машина

Опит за компрометиране от онези, които се плашат от предложените от ПП-ДБ реформи в службите - така съпредседателят на "Продължаваме промяната Кирил Петков определи контролираното изтичане на записи от партийна среща, направени преди година.

"В следващите дни ще видим мръсна, компроматна кампания. Записа го изслушахме внимателно и видхяме, че той е и рязан, и лепен. Другото, което видяхме е, че се слагат имена, които въобще не са там," заяви Петков в кулоарите на парламента след извънредното заседание на депутатите.

От понеделник вечерта през сайта "Афера" изтекоха три различни файла със записани разговори от щаба на "Промяната", в които се обсъждат въпроси около финансирането на предизборната кампания и търсенето на дарители.

"Това, което са се опитали да направят, е да ни запишат наши разговори преди една година. Да се опитат от тези разговори да сглобят нещо и да се опитат това да се случи една година, точно в изборната кампания, за я направят мръсна, гадна," каза Петков.

По думите му и правосъдната система, и службите в момента работят като компроматна машина.

Като опит за очерняне той видя и коментарите на политици след катастрофата с кола на НСО край Аксаково, в която пътуваше Петков. Автомобилът на службата се блъсна в друга лека кола, чийто шофьор загина от удара.

"Да сте на задната седалка, да водите конферентен разговор, да направите всичко възможно да помогнете на хората, които са попаднали в инцидент, и това да се използва като мръсна политическа кампания, е толкова грозно и толкова ниско, че ме е срам от колегите, които го използваха," заяви той.

Съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов попита чрез медиите дали служебният премиер ще възложи на ДАНС проверка кой и защо е подслушвал партийна централа и дали това не е опит за пробив в националната сигурност.

"Едно време в Америка имаше "Уотъргейт", за който си отиде цял президент. В България има ли ДАНС или г-н Главчев възлага на ДАНС извършването на проверки за някакви други действия?", попита риторично той, като визира непрестанните проверки, които служебният премиер възлага на службите по теми от опита за прокарване на частна детска болница до спрения Симеоновски лифт на Витоша.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид

Трудната задача е да се запази единството и да се направи промяната

15:25 - 16.06.2024