Ключови смени в ръководствата на „Мини Марица -изток“, НЕК, АЕЦ „Козлодуй - Нови мощности“ и ICGB

Пълна подмяна в сектор енергията само няколко дни, след като служебният кабинет "Главчев" встъпи в длъжност. С решение на Съвета на директорите (СД) на „Български Енергиен Холдинг” (БЕХ) по-рано днес е била извършена промяна на ключови кадри в енергетиката.

„Мини Марица-изток“ ЕАД

На мястото на инж. Илза Чинкова, като член на Съвета на директорите, застава Тодор Тодоров. С решение на СД на „Мини Марица-изток“ ЕАД от днес, той е избран за изпълнителен директор. Тодор Тодоров е заемал длъжността изпълнителен директор на „Мини Марица-изток“ ЕАД от януари 2009 г. до февруари 2011 г., както и през януари 2022 г.

Със следващо решение на СД на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД е извършена промяна в СД на „Национална Електрическа Компания“ ЕАД. На мястото на Момчил Ванов, като член на Съвета на директорите, застава Деян Иванов.

"Работата му е тясно свързана със сектор Енергетика – бил е главен експертен сътрудник в Парламентарната комисия по енергетика, член на УС на Фонд „Енергийна ефективност и възобновяеми източници“, а от февруари 2017 г. до юни 2018 г. е Председател на СД на БНЕБ ЕАД", се казва в прессъобщение на БЕХ.

„Български Енергиен Холдинг“ е поискал оставката на Свилен Спасов като член на СД на „АЕЦ Козлодуй - Нови мощности“ ЕАД. В СД на дружеството влиза Георги Добрев, който е с дългогодишен опит в областта на енергетиката, като от август 2020 г. до февруари 2022 г. е член на КЕВР, а от декември 2014 г. до август 2020 г. заема длъжността член на СД на „АЕЦ Козлодуй - Нови мощности“ ЕАД.

Промяна е гласувана и в Надзорния съвет на „АЙ СИ ДЖИ БИ” АД – на мястото на Момчил Ванов, като член на Надзорния съвет влиза Румяна Петрова. Нейният професионален път също е в областта на Енергетиката, като е заемала следните длъжности в Дирекция „Правна“ в „Булгаргаз” ЕАД – главен юрисконсулт, заместник директор Дирекция и директор Дирекция. Предстои свикване на Общо събрание на акционерите на „АЙ СИ ДЖИ БИ” АД за вземане на решение.

Промените влизат в сила от деня на вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвани, до провеждане на нови конкурсни процедури.


Държавата се готви да изкупи дългове на "Топлофикация София" за 1,6 млрд. лв.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

GEN Z дневници

Vol. 23: Ким Чен Ун > Дуа Липа, "Totally Spies" се завърна, Мая да върне паролите за TikTok

5 новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z в редакцията на "Булевард България"

09:30 - 25.05.2024
Важно днес

Нацистко парти в скъп курортен бар шокира Германия

"Германия на германците. Чужденците - вън" и хитлеристки поздрави провокираха разследване на службите за сигурност

17:36 - 24.05.2024