Кметът - в отпуск, заместникът - в командировка: Пловдив е на път да изгуби Панаира

Георги Гергов може да получи пълния контрол върху Международния панаир в Пловдив заради абсурдно бездействие на местната администрация.

В последния ден, в който общината можеше да обжалва съдебно решение в полза на Гергов за придобиване на мажоритарен дял от акциите на панаира - понеделник, се оказа, че никой от отговорните фактори не е на работното си място. А в съда не е заведена жалба.

Кметът Здравко Димитров - от когото дори партията му ГЕРБ свали доверието си - е в отпуск. Заместникът му Величко Родопски е в командировка извън града и е изключил телефона си.

Общинският съветник от "Демократична България" Веселина Александрова прекара целия понеделник в търсене на отговор от администрацията дали ще се внесе жалбата - без успех.

"От ГЕРБ ми казаха да си говоря с Бойко Борисов. Аз с него няма какво да си говоря лично, но публично го призовавам и него, и ГЕРБ да си укажат на кмета Здравко Димитров да внесе жалба веднага. Бездействието носи признаците на безстопанственост, а и ще е позор за управлението на ГЕРБ в Пловдив", пише тя, цитирана от "Медиапул".

Александрова уточнява, че все още има шанс жалбата да е изпратена по електронен път или с куриер. По-късно стана ясно, че тази надежда е неоснователна - от община Пловдив заявиха официално, че не са обжалвали.

Не е ясно обаче защо от община Пловдив пазят пълно мълчание по казуса, който е повод за тежък политически скандал от месеци.

Международен панаил Пловдив Как Георги Гергов получи контрол върху Панаира в Пловдив (обяснено)


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024