Джордж Р. Р. Мартин често се шегува, че ще се изолира в усамотена горска хижа, където да довърши следващата книга от поредицата "Песен за огън и лед", на която се базира хитовият сериал на HBO "Игра на тронове".

Оказва се, че шегата се е превърнала в истина.

Мартин сподели, че по време на карантината се е оттеглил в хижа в планината, където активно е работил по "Ветровете на зимата" - шестата част от поредицата, спечелила сърцата на милиони фенове по целия свят. Последната засега книга, "Танц с дракони", се появи на пазара през далечната вече 2011 г. от от тогава феновете чакат със затаен дъх, за да разберат каква ще бъде по-нататъшната съдба на любимите им герои през погледа на писателя.

Единственото, което знаем до момента, се дължи на откъса, публикуван в края на "Танц с дракони". От него разбираме, че Теон Грейджой е пленник в лагера на Станис Баратеон, който възнамерява да го екзекутира, за да спечели благоразположението на жителите на Севера. Самият Станис се готви за решителна битка с дома Болтън, която трябва да реши господството над най-голямото от Седемте кралства.

71-годишният писател споделя, че по време на карантината е имал много време да пише и че постига "стабилен прогрес". "Вчера написах една глава, преди три дни написах още една, както и една предишната седмица. Това обаче не означава, че книгата ще бъде завършена утре и след седмица вече ще е по книжарниците. Ако някой си въобразява това, то тогава го очаква огромно разочарование. Книгата е огромна и имам още много работа" коментира Мартин.

Знаменитият писател също така предупреди своите фенове да не вярват на "жълтите" медии, които според него непрестанно се хващали за всяка негова дума така, "сякаш съм се изповядал лично пред тях и съм им разкрил извора на безкрайната мъдрост на Вселената".

Миналата година Мартин прогнозира, че книгата ще е готова през лятото на 2020 г. и изрази съжаление, че не може да пише по-бързо. "През 1999 г., когато пишех "Буря от мечове", изкарвах по 150 страници на месец. Опасявам се, че вече не съм способен на такова темпо. Дори не знам как съм успявал тогава", разказа създателят на вселената от "Игра на тронове"

Американецът все пак сподели любопитни подробности около работата си по "Ветровете на зимата". През последните дни е писал глави с участието на Церсей Ланистър, Аша (позната в сериала като Яра), сър Баристан Селми, Арео Хота и всeoбщия любимец Тирион Ланистър, като за следващата седмица е планирал глава, чието действие ще се развива в Браавос.

На миналогодишното издание на фестивала "Comic-Con" Мартин сподели, че някои глави, които са отпаднали от "Танц с дракони" ще намерят място във "Ветровете на зимата". Такава е ситуацията с някои от второстепенните герои като Виктарион Грейджой, Баристан Селми и Ариан Мартел, чиито сюжетни линии дадоха заявка за много интересно развитие в предходните книги. 

В началото на друга от сюжетните линии феновете на дома Грейджой ще получат отговор на много интересен въпрос: дали Юрон наистина има броня от валирианска стомана, както твърди, и дали наистина ще поведе "Железният флот" към Вестерос или намеренията му всъщност не са толкова очевидни?

Каквито и да са отговорите на тези въпроси, едно е сигурно - нямаме търпение да ги научим.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Супер зелен сертификат - новото оръжие на Италия срещу Covid-19

Хората без ваксина и без доказателство за преболедуване се изправят пред нови ограничения

Радев отреди на БСП ролята на "силен социален вектор"

Корнелия Нинова: "Ще положим докрай усилия да има редовен кабинет"

Министърът на икономиката освободи тримата назначени от ГЕРБ в борда на ДКК

Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска са освободени след скандала с Караганева

Иван Гешев нямало да позволи на "шепа богоизбрани" да живеят като в Древния Рим

Главният прокурор сравни Кирил Петков със Себастиан Курц

Софиянци призовават за премахване на коледната украса: "Това е лоша предпразнична шега"

Наричат конструкцията пред Народния театър "склад", "сметище" и "капан за непослушни дечица"

Този път без искри между Радев и Карадайъ: ДПС отчете нуждата от редовен кабинет

Консултациите при президента продължават, остават само БСП

МК запечата офисите на в. "Труд" заради неплатен наем, ГЕРБ обвини президента в "репресия"

Вестникът дължи 133 хил. лв. на държавата, казва Велислав Минеков

Радев призова ГЕРБ да се съобразят с "промяната", те се обявиха за "знаеща и можеща опозиция"

"Обещавам ви, че и всяка грешка ще бъде осветявана и сочена“, заяви Десислава Атанасова

Формулата на новата власт: 10-4-4-3. Нинова може да е вицепремиер, отговарящ за държавните предприятия

Коалиционното споразумение е готово, очаква се отговор от страна на партньорите на ПП