Въпреки че светът през последните години се обърна надолу с главата няколко пъти, мнозина все още си представят, че хората със сериозни професии трябва да са облечени със строги костюми в гамата сиво-светлосиво-тъмносиво, а жените в политиката трябва да са копия на Ангела Меркел, да притежават сексапила на Тереза Мей и да слушат само Бах и Мусоргски.

И ако приемем, че професията "министър-председател" е достатъчно сериозна, може и да са прави.

Но Сана Марин не смята така.

36-годишната правителствена ръководителка на Финландия се появи на най-стария рок фестивал в страната, облечена с кожено яке и къси панталони, като събра симпатиите на хора от цял свят с визията си.

Организаторите на Руисрок публикуваха черно-бялата снимка, заснета от фотографката Жанита Аутио, в Instagram профила си. Коментарите под фотографията варират от "Легенда" до "Ужасно яко".

Марин е известна с любовта си към рок музиката и я засвидетелства открито, включително със стил.

Самата тя по-късно публикува снимка със съпруга си, Маркъс Райконен, с думите:

"И нека ваканцията да започне днес. Посоката е Турку, Финландия, Руисрок", написа тя. Освен това, по-късно Сана Марин публикува серия от кратки видеа с изпълнения на финландски музиканти.

Извън окото на социалните мрежи остава знанието дали е пила бира, дали се е включвала в погото и дали е правила stage diving като много от другите посетители на феста.

Марин е издигната като кандидат за министър-председател на Социалдемократическата партия през 2019 г. След като е одобрена от парламента, тя става най-младият държавен лидер в света. По това време тя е на 34 години. Тя е третата жена - ръководител на правителството след Анели Яатеенмаки и Мари Кивиниеми.

Марин описва себе си като дете от „семейство на дъгата“, тъй като има еднополови родители (две жени). Тя е единствено дете и е първият човек в семейството, завършил университет. Има дъщеря, родена през януари 2018 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Автобус с деца катастрофира на АМ "Тракия"

Децата са от Сърбия и са се връщали от море