Кои са жертвите на катастрофата, отнела живота на Коби Брайънт Снимка: © Getty Images

Идентифицирани са още четири от жертвите на вертолетната катастрофа, която отне живота на баскетболната легенда Коби Брайънт и дъщеря му Джианна.

Според информация на CNN - на борда на Sikorsky S-76B са се намирали треньорът по бейзбол към колежа Orange Coast Джон Алтобели, съпругата му Кери и дъщеря им Алиса. Джианна Брайънт и Алиса Алтобели са тренирали заедно в баскетболен отбор в спортната академия на Коби Брайънт "Мамба академи", съобщава братът на Джон Алтобели - Тони.

Двете момичета са пътували с хеликоптера от Ориндж каунти до Таузънд Оукс във Вентура, Калифорния, за да участват в баскетболен мач.

Помощникът на Алтобели Рон ла Руфа споделя пред CNN, че двете семейства често са пътували заедно, за да гледат мачовете на децата.

"Джон Алтобели беше олицетворение на истинския бейзболен треньор заради страстта, която влагаше в играта, но още по-важното за спортистите - той се отнасяше с тях като със свое семейство", се казва в съобщение на спортния директор на колежа Orange Coast Джейсън Келър. Президентът на колежа Анджелика Суарес го определя като "любим преподавател, треньор, колега и приятел".

Алтобели е носител на награда от Американската асоциация на треньорите по бейзбол през 2019 г. за постиженията си начело на колежанския отбор.

Сред останалите жертви на катастрофата е и Кристина Маузър - треньор по баскетбол за момичета в училището Харбър дей в Ориндж каунти и съпруга на музиканта Мат Маузър от Tijuana Dogs. Новината за смъртта й край Калабасас е потвърдена от кмета на Коста Меса Катрина Фоли. Съпругът на Кристина Маузър също потвърждава информацията за трагичната й смърт.

Associated Press съобщава, че сред загиналите са и още едно момиче от отбора на Джианна Брайънт - Пейтън Честър, която е била придружавана от своята майка.

Официалният списък на жертвите все още не е обявен от полицията в Лос Анджелис, тъй като разследващите не са приключили с огледа на мястото на катастрофата. При инцидента загинаха 9-ма души, включително пилотът - 50-годишен мъж на име Ара Зобоян.

По предварителна информация, 37-годишната съпруга на Коби Брайънт - Ванеса не се е намирала на борда на хеликоптера. Двамата имаха четири дъщери - покойната Джианна (13 г.), Наталия (17 г.), Бианка (3 г.) и Капри (7 месеца).

Компанията Sikorsky, производител на катастрофиралия вертолет, публикува кратко съобщение със съболезнования за семействата на загиналите и с ангажимент за готовност да предоставят помощ и подкрепа на разследващите власти и на авиокомпанията-собственик на S-76B.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Петър Тодоров е виждал Стефан Димитров да влиза в МВР, но не му било работа да контролира посетителите

Бившият главен секретар не знаел, че баща и син Димитрови били разработвани от ДАНС

15:50 - 23.04.2024
Важно днес

Футбол и политика в стил "Орбан": "Газпром" преговаря да е спонсор на "Ференцварош"

Сделката не е официално обявена, но според унгарски медии е в напреднал етап

13:22 - 23.04.2024