Конгрес на БФС ще има на 12 октомври: Съдът отхвърли последната жалба на Борислав Михайлов

Софийският градски съд (СГС) отхвърли иска на БФС срещу 189-те футболни клуба, които събраха подписи за свикване на извънреден конгрес за избор на президент и ръководство на централата.

Това беше последен опит на президента Борислав Михайлов да отсрочи конгреса до 18 март 2022 г. и да не уважи подписката, инициирана от конкурента му за поста Димитър Бербатов.

Сага в БФС: Съдът реши за конгрес на 12 октомври, Михайлов не отстъпва от датата 18 март Сага в БФС: Съдът реши за конгрес на 12 октомври, Михайлов не отстъпва от датата 18 март

Определението на съда е под №625 и е от 13 септември. То е в отговор на жалбата на Михайлов, пусната на 10 септември – два дни след като СГС отсъди в полза на Бербатов и принуди БФС да организира изборите още тази есен. Настоящият президент твърдеше, че ответниците – 189 футболни клуба нямат право да искат свикване на конгрес, но според съда, цитиран от в. „Сега“, „БФС не може да атакува правото на отделни негови членове да искат общо събрание“.

Причината е, че БФС е „сдружение, в което са обединени лица за осъществяване на дейност с нестопанска цел, в което, не се спори, че членуват и посочените като ответници – футболни клубове, срещу които е предявен искът“. Така производството се прекратява.

Конгресът ще е от 10:00 часа в зала 1 на НДК на 12 октомври. На него ще бъде избран нов президент на БФС с 4-годишен мандат, както и нов Изпълнителен комитет.

През август БФС опита да атакува Бербатов, като заяви, че са открити нередовни документи на 35 отбора, участващи в подписката. Останалите 156 бяха по-малко от изискуемия лимит от 177, за да се свика извънредният конгрес. СГС обаче отсъди в полза на голмайстор номер едно в историята на националния отбор. В екипа му са още Мартин и Стилиян Петров.


„(Р)еволюцията е тук“: Бербатов, Мартин и Стилиян събраха огромна подкрепа след участието в бТВ „(Р)еволюцията е тук“: Бербатов, Мартин и Стилиян събраха огромна подкрепа след участието в бТВАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Гуинет Полтроу и странният съдебен процес срещу нея, който завладя социалните мрежи

Актрисата Гуинет Полтроу е изправена пред оспорвана съдебна битка, в центъра на която е ски инцидент от 2016 г.

14:23 - 25.03.2023

Отстъпки за гориво срещу доставка на храни в селата. Кабинетът обмисля нови компенсации за бизнеса

Служебният кабинет обмисля нови мерки, с които да се бори с инфлацията

12:11 - 25.03.2023

Макрон свали "луксозния" си часовник по време на интервю - и си навлече критики

Някои твърдят, че часовникът на Макрон струва близо 80 хил. евро, докато други дават далеч по-ниска цена от 2400 евро.

11:36 - 25.03.2023

Байдън и Трюдо представиха единен фронт срещу авторитарните режими

Срещата между двамата лидери идва само дни след визитата на Си Дзинпин в Москва

09:04 - 25.03.2023

Явор Божанков: Борисов е на финала на кариерата си, но колко ще продължи този финал?

Има външнополитически риск България трайно да бъде откъсната от сърцето на Европа

09:00 - 25.03.2023

ГЕРБ постави условие пред ПП за преговори в новия парламент

Контролът на Министерството на финансите се оказа критичната точка за ГЕРБ

21:26 - 24.03.2023