Конгрес на БФС ще има на 12 октомври: Съдът отхвърли последната жалба на Борислав Михайлов

Софийският градски съд (СГС) отхвърли иска на БФС срещу 189-те футболни клуба, които събраха подписи за свикване на извънреден конгрес за избор на президент и ръководство на централата.

Това беше последен опит на президента Борислав Михайлов да отсрочи конгреса до 18 март 2022 г. и да не уважи подписката, инициирана от конкурента му за поста Димитър Бербатов.

Сага в БФС: Съдът реши за конгрес на 12 октомври, Михайлов не отстъпва от датата 18 март Сага в БФС: Съдът реши за конгрес на 12 октомври, Михайлов не отстъпва от датата 18 март

Определението на съда е под №625 и е от 13 септември. То е в отговор на жалбата на Михайлов, пусната на 10 септември – два дни след като СГС отсъди в полза на Бербатов и принуди БФС да организира изборите още тази есен. Настоящият президент твърдеше, че ответниците – 189 футболни клуба нямат право да искат свикване на конгрес, но според съда, цитиран от в. „Сега“, „БФС не може да атакува правото на отделни негови членове да искат общо събрание“.

Причината е, че БФС е „сдружение, в което са обединени лица за осъществяване на дейност с нестопанска цел, в което, не се спори, че членуват и посочените като ответници – футболни клубове, срещу които е предявен искът“. Така производството се прекратява.

Конгресът ще е от 10:00 часа в зала 1 на НДК на 12 октомври. На него ще бъде избран нов президент на БФС с 4-годишен мандат, както и нов Изпълнителен комитет.

През август БФС опита да атакува Бербатов, като заяви, че са открити нередовни документи на 35 отбора, участващи в подписката. Останалите 156 бяха по-малко от изискуемия лимит от 177, за да се свика извънредният конгрес. СГС обаче отсъди в полза на голмайстор номер едно в историята на националния отбор. В екипа му са още Мартин и Стилиян Петров.


„(Р)еволюцията е тук“: Бербатов, Мартин и Стилиян събраха огромна подкрепа след участието в бТВ „(Р)еволюцията е тук“: Бербатов, Мартин и Стилиян събраха огромна подкрепа след участието в бТВАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

Далсия е новото име на фирмата за топлинно счетоводство Бруната

Компанията разширява избора и качеството на услугата чрез изграждане на платформа от различни системи за управление и контрол на разходите за отопление

12:48 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

11:51 - 16.04.2024
Живот

Crocs и Pringles пускат ботуши за чипс

Неочаквано и забавно партньорство

11:47 - 16.04.2024
Живот

NOVA ще търси големите постижения на България след `89-а година

В последните две недели на април от 16:30 часа водещите ще представят изобретения, награди и успехи, които са прославили българите по света.

11:45 - 16.04.2024
Важно днес

Пак отложиха делото за мярката на бившата шефка на "Митниците" Петя Банкова и Стефан Димитров

Последното заседание също беше отложено, след като защитничката на Банкова - Аделина Натина, не се яви в съда заради болест.

11:03 - 16.04.2024