Снимка: © bTV

Вицепремиерът Корнелия Нинова реагира на критиките от страна на президента Румен Радев с контраатаки срещу него и обвинение, че действа в "абсолютен синхрон" с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов

Малко по-рано Радев провокира Нинова с въпроса "как ще обясни на българите и на левите хора, които винаги са били срещу войните, че българско оръжие подхранва този конфликт" заради разкритията, че боеприпаси от български заводи стигат до украинската армия през трети страни. 

"Г-н Радев, искате аз да обясня на левите хора какво става с българското оръжие, но ще трябва вие да обясните на тези, които два пъти ви издигат и избират за президент какви договори за износ на оръжие е подписало вашето служебно правителство. Защото и сега, разрешения за износ се издават въз основа на подписаните тогава", казва Корнелия Нинова в публикация във Facebook, като посочва, че и сега, и преди година България продава оръжие на над 50 държави, но нито една от тях не е Украйна. 

Нинова обаче използва случая, за да разкритикува Радев за атаката му срещу кабинета "Петков", която се оказа почти аналогична с обвиненията от страна на Бойко Борисов във вторник след спирането на руския газ за България". 

"Ще трябва да обясните на левите хора защо така яростно нападате собственото си отроче -"Продължаваме промяната", което създадохте, за да убиете БСП. И най-вече да обясните метаморфозата си от вдигнатия юмрук срещу Борисов преди година до абсолютния ви синхрон днес", пише още Корнелия Нинова. 

ГЕРБ обвини кабинета за спрения газ от Русия

Радев повтори критиките на Борисов срещу кабинета "Петков" заради газа


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

За първи път от 30 г. жена оглави правителството на Франция

Елизабет Борн - "работохолик", технократ и лице на социалната реформа на Макрон

Ще саботира ли Едроган разширяването на НАТО или ще го изтъргува?

Възможно е турският президент да поиска нещо срещу промяната на позицията си

Дигитализацията в университетите не може да чака

Целта на дигитализацията във висшето образование е да го направи модерно, достъпно, гъвкаво и по-ефективно. Това е процес, в който бизнесът и по-точно технологичните компании, трябва да застанат рамо до рамо с ръководствата на университетите

И Швеция тръгва към НАТО

Шведското правителство обяви решение да подаде кандидатурата си за членство в НАТО

Костов: При Станишев "Лукойл" спря да плаща данъци

Той посочи три начина, по който може да ѝ се противодейства

Слави Трифонов: "Продължаваме промяната" много често правят каквото си искат

ИТН изрази недоволство от липса на диалог с коалиционните партньори