Корнелия Нинова се удиви от "абсолютния синхрон" на Радев и Борисов Снимка: © bTV

Вицепремиерът Корнелия Нинова реагира на критиките от страна на президента Румен Радев с контраатаки срещу него и обвинение, че действа в "абсолютен синхрон" с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.

Малко по-рано Радев провокира Нинова с въпроса "как ще обясни на българите и на левите хора, които винаги са били срещу войните, че българско оръжие подхранва този конфликт" заради разкритията, че боеприпаси от български заводи стигат до украинската армия през трети страни.

"Г-н Радев, искате аз да обясня на левите хора какво става с българското оръжие, но ще трябва вие да обясните на тези, които два пъти ви издигат и избират за президент какви договори за износ на оръжие е подписало вашето служебно правителство. Защото и сега, разрешения за износ се издават въз основа на подписаните тогава", казва Корнелия Нинова в публикация във Facebook, като посочва, че и сега, и преди година България продава оръжие на над 50 държави, но нито една от тях не е Украйна.

Нинова обаче използва случая, за да разкритикува Радев за атаката му срещу кабинета "Петков", която се оказа почти аналогична с обвиненията от страна на Бойко Борисов във вторник след спирането на руския газ за България".

"Ще трябва да обясните на левите хора защо така яростно нападате собственото си отроче -"Продължаваме промяната", което създадохте, за да убиете БСП. И най-вече да обясните метаморфозата си от вдигнатия юмрук срещу Борисов преди година до абсолютния ви синхрон днес", пише още Корнелия Нинова.

ГЕРБ обвини кабинета за спрения газ от Русия

Радев повтори критиките на Борисов срещу кабинета "Петков" заради газа


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

"Спаси София" публикувa автобиографиите на новите кадри в общинските дружества

В четвъртък с гласовете на ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ" и отцепниците от "Възраждане" бяха сменени бордовете на шест ключови общински фирми.

19:39 - 16.07.2024
Кино и сериали

Том Круз виси от борда на самолет в поредна смела каскада за "Мисията невъзможна"

На разпространен в социалните мрежи видеоклип се вижда как 62-годишният актьор се държи за долната част на жълт биплан Stearman

18:48 - 16.07.2024
Важно днес

15 къщи изгоряха в пловдивското село Отец Паисиево, Голям пожар има и в Стрелча

Пожарникари и доброволци се надпреварват с пламъците и горещото време в цялата страна.

18:08 - 16.07.2024
Важно днес

Българин стана единственият ученик в света с "двойно злато" от олимпиади по биология и химия

Виктор Лилов е единственият европеец в топ 10 на Международната олимпиада по биология за 2024 г.

17:13 - 16.07.2024
Важно днес

Гърция ограничава работата на някои работещи заради високите температури

Мярката в Гърция ще се отнася за редица професии, сред които строители, доставчици на храна и куриери

17:10 - 16.07.2024