Корнелия Нинова се удиви от "абсолютния синхрон" на Радев и Борисов Снимка: © bTV

Вицепремиерът Корнелия Нинова реагира на критиките от страна на президента Румен Радев с контраатаки срещу него и обвинение, че действа в "абсолютен синхрон" с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.

Малко по-рано Радев провокира Нинова с въпроса "как ще обясни на българите и на левите хора, които винаги са били срещу войните, че българско оръжие подхранва този конфликт" заради разкритията, че боеприпаси от български заводи стигат до украинската армия през трети страни.

"Г-н Радев, искате аз да обясня на левите хора какво става с българското оръжие, но ще трябва вие да обясните на тези, които два пъти ви издигат и избират за президент какви договори за износ на оръжие е подписало вашето служебно правителство. Защото и сега, разрешения за износ се издават въз основа на подписаните тогава", казва Корнелия Нинова в публикация във Facebook, като посочва, че и сега, и преди година България продава оръжие на над 50 държави, но нито една от тях не е Украйна.

Нинова обаче използва случая, за да разкритикува Радев за атаката му срещу кабинета "Петков", която се оказа почти аналогична с обвиненията от страна на Бойко Борисов във вторник след спирането на руския газ за България".

"Ще трябва да обясните на левите хора защо така яростно нападате собственото си отроче -"Продължаваме промяната", което създадохте, за да убиете БСП. И най-вече да обясните метаморфозата си от вдигнатия юмрук срещу Борисов преди година до абсолютния ви синхрон днес", пише още Корнелия Нинова.

ГЕРБ обвини кабинета за спрения газ от Русия

Радев повтори критиките на Борисов срещу кабинета "Петков" заради газа


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

След 102 фалшиви сигнала за бомби в училищата - ГДБОП има заподозрян

Две партньорски служби съдействат за разследването

15:11 - 28.03.2023

Да разследваш руската пропаганда с GPS: Историята на един фалшив клип "от фронта"

Как геолокацията на записа помогна за разобличаването на "сцената" с украинските военни и руската майка

13:42 - 28.03.2023

ВВС се "приземи" в политически атаки срещу бивш министър на отбраната

Проф. Тодор Тагарев беше обвинен, че застрашавал националната сигурност заради призива за предоставяне на МиГ-29 на Украйна

12:47 - 28.03.2023

Александър Алексиев: Хората на изкуството са твърде тихички в своето удобство и вътрешен неутралитет

Алексиев споделя, че с речта си на наградите "Икар" иска да напомни на Радев къде се намираме, а на хората - че подкрепя Морфов

12:45 - 28.03.2023

Орландо Блум посети Киев, за да се срещне със Зеленски и деца, пострадали от войната

Актьорът призова "детството на децата в Украйна да бъде върнато"

11:42 - 28.03.2023