Костадин Костадинов забърка и децата си в предизборната кампания Снимка: © Getty Images

Председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов забърка пореден скандал в социалните мрежи, след като първо се похвали как синът му е набил свой съученик, но после изтри публикацията си, тъй като провокира опровержение от свидетел от същото училище.

Повод за конфликта се оказва решението на сина на Костадинов да започне да събира подписи за референдума срещу еврото сред пълнолетните тийнейджъри в училището - в нарушение на забраната за политическа дейност в образователната система.

Момче от съседен клас - наречено "бабаит" от партийния лидер - е скъсало бланките на Костадинов-младши, за да демонстрира несъгласието си с поведението му.

Версията на "гордия баща" е, че синът му и негови приятели направили "групово раздаване на балтии", т.е. шамари в два поредни инцидента в училището.

"Докато синът ми разказваше историята, дъщеря ми, която е на 11 години, през цялото време се тюхкаше, че е малка, и не може да събира подписи и тя", пише Костадинов в изтрития пост във Facebook.

За негово съжаление, героичните разкази за подвизита на 18-годишния му син се оказаха не съвсем реални.

Потребител на Redditописва същата случка, но с доста по-различна последователност от факти - потвърдена и от друг участвал в нея.

Те потвърждават, че техен съученик е скъсал листовките на сина на Костадинов, но "всичко останало, излязло от устата на Копейкин за случката, е пълна измислица, излязла от пълния му с популизъм мозък".

Според разказа на момчетата - късането на листовете е провокирало сина на политика да "скочи да бута моя приятел", но не е успял да се сбие с него, защото е "бързо разтърван".

В следващото междучасие Костадинов-син се е върнал в класа на съперника си, но придружаван от агитка.

"Тогава моят приятел напълно оправдано скочи да бута сина на Костадинов, който се готвеше да бие "евробабаита", и бяха разтървани, като отново Костадинов-младши не е бил никой, отстоявайки мъжки лева. И така действието приключи, без някой да е набит, и левът отново не успя да победи еврото", пише анонимният автор.

Посоченият от него юзър също потвърждава за случилото се, като казва, че е бутнал сина на Костадинов, защото "посегна или директно удари... приятеля ми" и се е опитал да го защити.

Цялото поведение на Костадин Костадинов по случая беше осъдено в социалните мрежи - включително от няколко политици, заради неправомерната политическа агитация в училище, заради възхвалата на недопустимо агресивно поведение и заради умишленото замесване на двете му деца в предизборна кампания.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024