Костадин Костадинов забърка и децата си в предизборната кампания Снимка: © Getty Images

Председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов забърка пореден скандал в социалните мрежи, след като първо се похвали как синът му е набил свой съученик, но после изтри публикацията си, тъй като провокира опровержение от свидетел от същото училище.

Повод за конфликта се оказва решението на сина на Костадинов да започне да събира подписи за референдума срещу еврото сред пълнолетните тийнейджъри в училището - в нарушение на забраната за политическа дейност в образователната система.

Момче от съседен клас - наречено "бабаит" от партийния лидер - е скъсало бланките на Костадинов-младши, за да демонстрира несъгласието си с поведението му.

Версията на "гордия баща" е, че синът му и негови приятели направили "групово раздаване на балтии", т.е. шамари в два поредни инцидента в училището.

"Докато синът ми разказваше историята, дъщеря ми, която е на 11 години, през цялото време се тюхкаше, че е малка, и не може да събира подписи и тя", пише Костадинов в изтрития пост във Facebook.

За негово съжаление, героичните разкази за подвизита на 18-годишния му син се оказаха не съвсем реални.

Потребител на Redditописва същата случка, но с доста по-различна последователност от факти - потвърдена и от друг участвал в нея.

Те потвърждават, че техен съученик е скъсал листовките на сина на Костадинов, но "всичко останало, излязло от устата на Копейкин за случката, е пълна измислица, излязла от пълния му с популизъм мозък".

Според разказа на момчетата - късането на листовете е провокирало сина на политика да "скочи да бута моя приятел", но не е успял да се сбие с него, защото е "бързо разтърван".

В следващото междучасие Костадинов-син се е върнал в класа на съперника си, но придружаван от агитка.

"Тогава моят приятел напълно оправдано скочи да бута сина на Костадинов, който се готвеше да бие "евробабаита", и бяха разтървани, като отново Костадинов-младши не е бил никой, отстоявайки мъжки лева. И така действието приключи, без някой да е набит, и левът отново не успя да победи еврото", пише анонимният автор.

Посоченият от него юзър също потвърждава за случилото се, като казва, че е бутнал сина на Костадинов, защото "посегна или директно удари... приятеля ми" и се е опитал да го защити.

Цялото поведение на Костадин Костадинов по случая беше осъдено в социалните мрежи - включително от няколко политици, заради неправомерната политическа агитация в училище, заради възхвалата на недопустимо агресивно поведение и заради умишленото замесване на двете му деца в предизборна кампания.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Путин заговори за мир, но при условия, които гарантират, че войната ще продължи

Руският президент поиска украинската армия да се оттегли от свои територии

13:13 - 14.06.2024
Политика

Десните популисти изпреварват партията на британския премиер Сунак в проучване преди вота

Управляващата партия на премиера Сунак е едва трета в прогнозните резултати за вота

12:27 - 14.06.2024
Важно днес

Слави Трифонов и кандидати на ГЕРБ и ДПС се отказаха от парламента

Шест кандидати, избрани за депутати, се отказват от мястото си в следващия парламент

11:23 - 14.06.2024
Важно днес

Ремонт на тротоар в Костинброд предизвика взрив в къща

78-годишна жена е с изгаряния след инцидента

10:55 - 14.06.2024
Кино и сериали

"House of the Dragon" е подновен за трети сезон още преди премиерата на втори

HBO работи и по нов спин-оф сериал от света на "Игра на тронове".

10:23 - 14.06.2024
Бизнес

Акционерите в Tesla одобриха рекорден бонус за Мъск, той заяви, че ги "обича"

Рекордният пакет е на стойност от около 48 млрд. долара

09:30 - 14.06.2024