Котката, на която Лагерфелд завеща милион и вдъхнови костюмите на Met Gala 2023 Снимка: © Шупет Лангерфелд / Getty

Тазгодишната благотворителната вечеря на Met Gala за събиране на средства за Музея на изкуството в Метрополитън протече спокойно, но едно нещо направи впечатление на мнозина зрители по света.

Doja Cat, met gala 2023

Някои знаменитости бяха облечени като котки, а други носеха аксесоари във формата на животното, но защо?

Както вероятно сте разбрали темата на 2023 г. е "Карл Лагерфелд: Линия на красотата“, в чест на починалия през 2019 г. германски моден дизайнер. По време на 60-годишната си кариера Лагерфелд стана творчески директор на известни модни къщи като Chanel и Fendi и в крайна сметка създаде свой собствен лейбъл.

Той е обвиняван в отправяне на дебелофобски, расистки и женомразки коментари преди смъртта си, което предизвика противоречиви дискусии покрай тазгодишната тема на събитието.

Повечето гости на Met Gala дойдоха облечени в характерното за Лагерфелд черно и бяло, като някои добавиха и розови и червени нюанси. Други обаче предпочетоха да подходят по-приключенски настроено към темата, като вместо това избраха костюми, отдаващи почит на любимата котка на Лагерфелд - Шупет.

Шупет, Карл Лангерфелд - Котката, на която Лагерфелд завеща милион и вдъхнови костюмите на Met Gala 2023

Шупет е 11-годишна бирманска котка, която има пародиен фен акаунт в Twitter от повече от десетилетие и официален акаунт в Instagram с 200 000 последователи. Котката е свикнала да бъде глезена и обслужвана от прислужници непрестанно, а Карл Лагерфелд ѝ приписa значителното състояние от 1,3 милиона паунда в завещанието си. Освен това покойният дизайнер е казвал, че би се оженил за Шупет, ако беше законно.

Като се има предвид огромната привързаност на Лагерфелд към домашния любимец не е изненадващо, че някои присъстващи на Met Gala се обърнаха към известната котка за вдъхновение за визиите си. Интерпрeтациите са разнообразни и ефирни.

Появите, които приковаха вниманието са на изпълнителката Doja Cat, актьорът Джаред Лето и рапъра Lil Nas X, който издаваше звуци досущ като истинска котка.

Шупет е била поканена на Met Gala, според нейния агент Лукас Берулие. Котката потвърди, че няма да присъства на събитието в профила си в Instagram.

Много хора ме поканиха да се разходя по червения килим на Met Gala 2023 в знак на почит към татко, но предпочетохме да останем в мир и уют вкъщи.", пише в публикация на акаунта.

Почитанията към Шупет Лагерфелд се виждат из мнозина на събитието. Комикът Джеймс Кордън бе със син костюм, предназначен да съответства на очите на котката. Певицата Джанел Монае носи бяла чанта във формата на котка, телевизионното лице Клоуи Файнман също държеше малка розова чанта, украсена със скъпоценни камъни.

Gucci, Met Gala 2023, Дейзи Едгар Джоунс, Хали Бейли, Джулия Гарнър Джулия Гарнър, ASAP Rocky и Салма Хайек: Gucci пусна специална фотосесия на посланиците си за Met Gala

мет гала 2023, doja cat, met gala 2023 Met Gala 2023: Най-впечатляващите костюми в чест на Карл Лагерфелд


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Футбол и политика в стил "Орбан": "Газпром" преговаря да е спонсор на "Ференцварош"

Сделката не е официално обявена, но според унгарски медии е в напреднал етап

13:22 - 23.04.2024