Кой говори? "Само България няма газ", "Връщат посредниците", "Изнасят оръжие за милиарди"

Решението на "Газпром" да прекъсне снабдяването на България с природен газ доведе до изненадващо сближаване в реакциите между Румен Радев и Бойко Борисов - политици, които рядко проявяват единодушие по каквито и да било вътрешнополитически въпроси.

Сходството в критиките им срещу кабинета на Кирил Петков явно направи впечатление и на вицепремиера Корнелия Нинова, която поиска от Радев да обясни "метаморфозата си от вдигнат юмрук срещу Борисов до пълния синхрон днес".

Ако има една тема, която да ги обединява, това е руският газ.

И двамата смятат, че България е "единствената" наказана държава от ЕС заради отказа да плаща в рубли, правителството не е защитило националния интерес и се готви да увеличи разходите на потребителите за газ, защото "връща посредниците".

И двамата критикуват Кирил Петков заради намерението да посети Киев с парламентарна делегация. И двамата атакуват пряко Корнелия Нинова за това, че само на думи се противопоставя на износа на оръжие към Украйна.

Докато Радев се обявява категорично против снабдяването на Киев с оръжия и боеприпаси, Борисов няма нищо против "да поръчва Западът и да работят оръжейните заводи".

В таблицата можете да видите къде са приликите и къде са разликите в позициите им по повод войната в Украйна, прекъсването на руските газови доставки и отговорността на кабинета "Петков":


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

„Огромна жилищна криза“: Хиляди хора излязоха на протест в Португалия

Ниските заплати и високите наеми превръщат Лисабон в третия най-малко жизнеспособен град за живеене в света, според проучване на CIA Landlords

13:20 - 02.04.2023

Христо Иванов определи днешния ден като "прекрасен да тласнем страната напред"

Според Иванов коалиция между първите две партии не е много вероятна

11:40 - 02.04.2023

Демерджиев: През последното денонощие няма бомбени заплахи към училищата

Според вътрешния министър няма сериозни нарушения в изборния ден, но опитите да се манипулира вота са повече в сравнение с последните избори

11:04 - 02.04.2023

Сара Поли трябва да върне "Оскар"-а си? Не, 11-годишната ѝ дъщеря се шегува

Истинският подател е 11-годишната ѝ дъщеря

11:03 - 02.04.2023