Крадци на животни, а не каналджии са убили българския граничар край Елхово Снимка: © Getty

Двамата турски граждани, които бяха арестувани заради убийството на граничния полицай Петър Бъчваров, се оказаха крадци на селскостопански животни, а не трафиканти на хора.

Това съобщават от Окръжната прокуратура на Ямбол, като цитират данните от приключващото разследване на турските служби за сигурност.

Братята Мустафа и Енгин Ергуван бяха задържани на 7 ноември заради стрелбата край оградата на границата с България, при която загина 28-годишният български граничар.

Турските власти са установили, че мъжете не са се занимавали с контрабанда или каналджийство, а с кражба на добитък.

"Получихме информация от турските власти, че не се касае за престъпление, свързано с нелегалната имиграция или с организиран характер. По-скоро се касае за криминално престъпление от битов характер. Вероятно става дума за кражба на селскостопански животни. От турска страна да се крадат животни, които са в пограничната зона", казва прокурорът Дойчин Дойчев.

Разследването е в напреднала фаза. Установено е, че Бояджиев е застрелян с ловно оръжие, 12-ти калибър, а сачмите са били за едър дивеч.

Граничният полицай беше убит край село Голям Дервент, община Елхово по време на оглед на граничната ограда за пробив от нелегални мигранти.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024