"Ще ме подкрепите ли за нов политически проект?". Досега Васил Божков успяваше да задържа напрежението на високо ниво със сутрешните си преки включвания от Дубай. След обещанията за публикуване на доказателства за корупция на най-високо управленско ниво обаче дойде предсказуем финал: анонс за партийно строителство в "изгнание".

Договаряне, сваляне на оръжията, край на сериала?

Или очакване за ново чудо след 5 дни? Това са част от темите в епизод 25 на подкаста "Животът и други неща" с Асен и Сибина Григорови.

На кого говори и чие име премълчава Божков? Какво ни казва подборът на "професионални клъстъри" за управляващите партии? След юпитата, преподавателите от Юридическия факултет, телевизионните говорителки и бившите полицаи - ще дойде ли времето на депутатите-крупиета?

Защо скандалите "между 4 стени" на палатите, придобити от чиновници по време на власт, привличат по-голямо внимание сред обществото, отколкото разкритията за куфарчетата и офшорните сметки? Ще видим ли и в НАП толкова активен интерес към имотните придобивки на втория ешелон на ГЕРБ?

Как подигравката с "подпорната стена" на плажа Алепу се срина върху всички кампании на Николина Ангелкова за връщане на туристите по българското Черноморие?

Въпрос за 15 милиарда евро: ще има ли предсрочни парламентарни избори и как ще изглежда "национално-отговорният сговор", който ще разпредели грантовите помощи за България от ЕС след кризата с Covid-19?

И още: за трудния разговор около расизма, полицейското насилие и обратната дискриминация, които води до ексцесии; за политиката в сериала The Good Fight; и за българската соц-връзка, която се преплита в огромния скандал около покойния Джефри Епстийн - в епизод 25 на "Животът и други неща".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024