"Ще ме подкрепите ли за нов политически проект?". Досега Васил Божков успяваше да задържа напрежението на високо ниво със сутрешните си преки включвания от Дубай. След обещанията за публикуване на доказателства за корупция на най-високо управленско ниво обаче дойде предсказуем финал: анонс за партийно строителство в "изгнание".

Договаряне, сваляне на оръжията, край на сериала? 

Или очакване за ново чудо след 5 дни? Това са част от темите в епизод 25 на подкаста "Животът и други неща" с Асен и Сибина Григорови

На кого говори и чие име премълчава Божков? Какво ни казва подборът на "професионални клъстъри" за управляващите партии? След юпитата, преподавателите от Юридическия факултет, телевизионните говорителки и бившите полицаи - ще дойде ли времето на депутатите-крупиета? 

Защо скандалите "между 4 стени" на палатите, придобити от чиновници по време на власт, привличат по-голямо внимание сред обществото, отколкото разкритията за куфарчетата и офшорните сметки? Ще видим ли и в НАП толкова активен интерес към имотните придобивки на втория ешелон на ГЕРБ? 

Как подигравката с "подпорната стена" на плажа Алепу се срина върху всички кампании на Николина Ангелкова за връщане на туристите по българското Черноморие?

Въпрос за 15 милиарда евро: ще има ли предсрочни парламентарни избори и как ще изглежда "национално-отговорният сговор", който ще разпредели грантовите помощи за България от ЕС след кризата с Covid-19?

И още: за трудния разговор около расизма, полицейското насилие и обратната дискриминация, които води до ексцесии; за политиката в сериала The Good Fight; и за българската соц-връзка, която се преплита в огромния скандал около покойния Джефри Епстийн - в епизод 25 на "Животът и други неща". 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Даниел Леков и магията на колодиевата фотография

Специален проект с Xiaomi 12 Pro

Нинова счита за "много добра" управленската програма на ПП, но има бележки по нея

Нинова настоява да бъдат включени допълнителни социални мерки в програмата

ЕК одобри 11 млрд. евро на България за екология, инфраструктура и заетост до 2027 г.

Почти половината от общото финансиране ще бъде инвестирано в северните райони на страната

Василев успокои Тошо Йорданов за заплатите на Руското посолство

Асен Василев: "Това е автоматично действие по силата на санкциите на ЕК срещу Русия"

Избягалият шофьор от катастрофата в София е задържан, бил в неадекватно състояние

36-годишният Георги Семерджиев беше обявен за общнонационално издирване

ГЕРБ и БСП отново не успяха да форсират връщането на хартиените бюлетини

Крум Зарков: "Оставете време на правилата, за да могат хората да гласуват спокойно"