Кубрат Пулев: Никога не бих си позволил неуважение към човешко същество на расова основа Снимка: © Getty Images

Кубрат Пулев заяви, че никога не би обидил човек заради цвета на кожата му, защото всички хора се раждат с равни права. Така боксьорът отговори на обвиненията в английските медии, че е отправил расистки реплики към бъдещия си опонент Антъни Джошуа с думите: "Силни страни? Можем да кажем, че има силен удар. Безспорно. Други силни страни? По-хубав тен има от мен".

Коментар за "тена" на Джошуа вкара Кубрат Пулев в английските медии

„Приятели, следейки ожесточеността, с която някои чуждестранни медии се опитват да използват името ми през последните часове, бих искал да споделя следното: Никога и по никакъв повод не бих си позволил проява на неуважение към човешко същество на расова, етническа или религиозна основа. Именно на това постоянно уча малките ми племенници. Всеки от нас се ражда на тази земя с равни права, като абсолютно никакво значение няма цветът на кожата“, написа Кобрата в своя официален сайт.

„Не мога да повярвам как думите ми по адрес на Антъни Джошуа са извадени от контекста. Нито за миг не ми е минало през ума да дискредитирам спортист, заради цвета на кожата му! Аз имам сред приятелите си хора – представители на различни раси и етноси. Всички те са страхотни и достойни личности и мои много добри приятели от дълги години, които уважавам и обичам“, сподели Пулев.

По думите му – през 2020 година хората вече трябва да спрат с „това дребномислие“, а човешкото същество „да еволюира интелектуално“. Според него - истинските човешки ценности се проявяват чрез силата на духа и добродетелите, а не чрез външни белези.

„Нека някои хора не дават път на комплексите си и не си съчиняват измислици, колкото и да им е скучно!“, призова Пулев.

„Затова, ако някой се е почувствал засегнат от думите ми, нека се опита да разбере какво точно исках да кажа и в какъв смисъл и, ако не може да ме разбере, да приеме искрените ми извинения“, сподели още боксьорът.

Той честити рождения ден на Антъни Джошуа, който бе на 15 октомври. Пожела на британеца „много щастие и здраве, което в наши дни е по-ценно от всякога“.

Българинът и британецът ще се изправят един срещу друг на ринга на 12 декември в мач за световната титла на Международната боксова федерация (IBF) в тежка категория.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Задържан е Червения пират, заплашвал съдия Цариградска и Мария Габриел

Той е разследван за заплахи срещу магистрати

21:05 - 29.02.2024
Живот

Как създатели на подкаст успяха да открият терористка, която от 30 години се укрива в Германия

Тя е бивша терористка, която от 30 години живее в нелегалност, но преди дни е заловена и арестувана благодарение на изследовател от сайта Bellingcat и двама.. създатели на подкаст.

19:25 - 29.02.2024
Важно днес

Бившето руско консулство във Варна ще бъде детска градина или общински офис

Дипломатите, които го обитаваха, бяха изгонени от България през 2022 г.

17:31 - 29.02.2024
Бизнес

Безос, Microsoft и Nvidia инвестират 675 млн. долара в стартъп за роботи с изкуствен интелект

Хуманоидните роботи ще бъдат използвани при недостиг на работна ръка

16:17 - 29.02.2024