КЗП затвори увеселителния център в столичен мол, в който дете падна от стена за катерене Снимка: © Getty

Комисията за защита на потребителите (КЗП) временно спря работата на увеселителния център в столичен търговски център, в който дете падна от шестметрова стена за катерене.

Инцидентът се случи в края на октомври, когато майка на дете сигнализира за случая в профила си във Facebook. Тя била в мола с дъщеря си и нейни приятелки по случай рождения ден на момичето. Малко след като оставила децата в центъра, при нея дошъл служител, който казал, че едно от децата е паднало от високо и по всяка вероятност е с фрактури.

Момичето беше отведено в "Пирогов" със счупвания на две места по ръката.

Тогава майката каза, че на децата е бил направен видеоинструктаж как да си закопчаят предпазните колани, но никой не е минал да провери дали са ги закопчали правилно преди да започнат да се катерят.

Сега комисията за защита на потребителите реши да възложи на фирмата-собственик на обекта да упълномощи служител със специални познания, който да инструктира децата и да ги обезопасява с необходимите колани преди използването на стената за катерене.

В срок до 24 часа от доказване безопасността на услугата, контролният орган ще се произнесе по наложената мярка за временно спиране предоставянето на услугата на пазара.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024