Лавров се появи в Бали с iPhone на масата, Apple Watch и тениска с името на американския художник Баския

Руският външен министър Сергей Лавров мрази Запада. В редица свои изказвания Лавров обвинява западните страни, че "искат да унищожат Русия". Приближеният на президента Владимир Путин обаче изглежда не е на същото мнение по отношение на западния начин на живот. В нов видеоклип, разпространен с цел да опровергае здравословните му проблеми, Лавров се появи с няколко продукта, измислени в онази част на света, която той така силно критикува.

Във видеото руският външен министър носи смарт часовник Apple Watch, а на масата до него се вижда и още един продукт на компанията - последният модел iPhone. Излязъл на балкона по къси панталони уж от хотела си в Индонезия, Лавров е с тениска, на която е изобразена творба на покойния американски художник Жан-Мишел Баския. Все неща, които демонстрират символи от Запада, който той неведнъж е определял като "корумпиран" и "отвратителен".

С този небрежен вид Лавров се опитва да отрече здравословните си проблеми, в навечерието на срещата на Г-20 в Бали, след като по-рано световната новинарска агенция Associated Press съобщи, че руският външен министър е бил отведен в болница, малко след пристигането си на острова.

Закодираните послания

Някои потребители в социалните мрежи бързо забелязаха символите в облеклото на Лавров и дори видяха закодирани послания в тях.

"Лавров с iPhone, iWatch и с мърч на американски художник. Горкичкият все още иска да изживее американската си мечта", пише потребител в Twitter.

Бурен дебат се проведе и около избора на руския държавен служител да облече тениска с творба на американски творец.

Жан-Мишел Баския е едно от големите, но неразбрани имена в изкуството. Работите му се фокусират върху два полюса - на богатството и бедността и на интеграцията и сегрегацията. Роден през 60-те той е чернокож мъж, който използва картините си и като социален коментар, с който описва трудностите пред неговата общност в САЩ - те са бунт срещу системния расизъм.

Баския се счита за артист, който представя и ЛГБТ+ общността. Издържа се от продаването на картички и рисуването на тениски, докато един ден не вижда в едно кафене Анди Уорхол и не му се представя. Стават най-добри приятели и партньори в изкуството, като дори живеят заедно. Стават и партньори в изкуството.

Друга от теориите в социалните медии за скритите послания на тениската директно прави аналогия с Украйна. Визията наподобява тризъбеца, който може да се открие на герба на Украйна, и е официалният символ на страната.

Във видеото се вижда, че руският министър разполага с най-новия модел iPhone, въпреки че Apple напусна Русия още през пролетта. Кремъл обяви, че страната няма нужда от чуждестранните западни марки и започна да налага свои собствени алтернативи. Така наречената политика по заместване доведе до раждането на руските варианти на популярни бизнес вериги като McDonald's и Starbucks. И до алтернативен внос през Беларус.

Потребител в Twitter пише, че изобщо не е изненадан, че висшият руски служител използва смартфон на американската компания:

"Това, че Лавров има iPhone и Apple Watch, изобщо не е новина. Руснаците (особено московчани) са обсебени от Apple. Просто влезте в някое московско кафене и вижте на кои лаптопи са хората! Всъщност би било много по-забележително, ако той притежава буквално, която и да е друга марка телефон".

"Американски телефон, американски часовник, американска тениска. Единственото руско у Лавров са неговите военни престъпления", обобщава друг акаунт.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Илхан Кючюк поема ключова комисия в Европейския парламент

Общо петима български евродепутати заемат ръководни постове в комисиите на ЕП

14:00 - 23.07.2024
Важно днес

Ивелин Михайлов подготвя края на Исторически парк

Заобиколен от икони, Михайлов, признава, че паркът е слабо посещаван, което "стъпка по стъпка икономически ни убива".

13:50 - 23.07.2024
Спорт

Анди Мъри ще играе последния турнир в кариерата си на Олимпийските игри

Британецът официално потвърди, че след Олимпийските игри ще си вземе почивка.

13:46 - 23.07.2024