Сергей Лавров е прегледан в болница в Бали, Кремъл обвини световна агенция във "висш пилотаж на фейковете"

Съмнения за влошеното здравословно състояние на руския външен министър Сергей Лавров точно преди срещата на Г-20 доведоха до международен скандал.

В понеделник сутрин Associated Press съобщи, че Лавров е отведен в болница малко след пристигането си на остров Бали, където се провежда форума.

Новината се позоваваше на анонимни трима представители на правителството и здравните власти на страната-домакин Индонезия. Двама от тях твърдят, че 72-годишният Лавров се лекува заради сърдечен проблем, като посочваха, че той е закаран в болница в Денпасар, столица на провинция Бали.

По-късно Reuters също потвърди, че Лавров е посетил болницата за преглед, след което "незабавно се е върнал". Агенцията цитира губернатора на Бали И Уаян Костер.

Минути по-късно обаче говорителката на МВнР на Русия Мария Захарова обяви, че информацията за хоспитализирането на Лавров не отговаря на истината и отправи груби обвинения към западните журналисти - а не към властите, от които информацията всъщност излиза.

"Със Сергей Викторович сме в Индонезия, четем новините и не вярваме на очите си. Оказва се, че той е хоспитализиран. Това разбира се, е висш пилотаж на фейковете", обяснява тя в Telegram канала си.

Тя публикува и кратък видеоклип, в който Лавров стои на маса в хотела си, облечен по тениска и къси гащета: "Те писаха и че нашият президент бил болен. Това не е нещо ново в политиката".

Той беше изпратен от Москва на срещата на Г-20, след като в последния момент Владимир Путин отказа да се появи на световния форум. Така Лавров стана най-високопоставеният член на руската делегация.

Джо Байдън и Си Дзинпин се срещат в Индонезия Първа среща на живо между Джо Байдън и Си Дзинпин. Защо е важна?


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024