Лекарският съюз поиска оставката на управителя на НЗОК Снимка: © Screenshot, Bulgaria on air

Националният съвет на Българския лекарски съюз прие решение, с което поиска предсрочното прекратяване на правомощията на управителя на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) проф. Петко Салчев.

Официалната причина, която посочиха от съюза, е отказът на БЛС да приеме решението на Надзорния съвет на НЗОК за увеличение на клиничните пътеки с 8%.

Те настояват за по-голямо увеличение, поради което представителите на БЛС отказаха да подпишат анекса към договора си с НЗОК и изоставиха преговорите.

БЛС се кани да поиска оставката на Салчев от около месец, като днес всички 28 районни колегии на съсловната организация официално потвърдиха позицията си и подкрепиха действия на ръководството на организацията, пише в прессъобщение на БЛС.

Предстои лекарският съюз да внесе искане в парламента управителят на касата проф. Петко Салчев да бъде предсрочно освободен от поста управител на НЗОК.

Очаква се това да стане следващата седмица.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Текстове от партньори

Пет отличия спечели А1 на PR Приз 2024

Екипът на „Корпоративни комуникации на А1 участва с шест кампании

15:11 - 23.05.2024
Важно днес

Русия удари Харков с 15 ракети C-300, най-малко 7 души са загинали

Местните власти съобщават за 16 ранени при атаките

13:49 - 23.05.2024
Млада България

Епидемия ли е самотата сред младите българи: има ли Gen Z проблем?

Епидемията на самотата не прави изключения, а засяга всички - в това число и младите хора в България. Но до каква степен?

13:25 - 23.05.2024