"Левицата" поиска нови избори и предупреди партиите "да не пипат Конституцията"

"За коалиция "Левицата" решението на политическата криза са нови предсрочни парламентарни избори и включване на микровълновата печка чрез връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство."

Tова мнение изрази лидерът на коалицията Костадин Паскалев на пресконференция пред журналисти.

По думите му "Демократична България" осигуряват конституционно мнозинство с помощта на ДПС докато ДБ "предлагат механизъм за пазене на имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов".

"ГЕРБ не клекнаха, а легнаха пред ПП. Те дават курбан с Делян Добрев, своите хора в службите системата на образованието и в държавната администрация", заяви още Паскалев.

От "автентичното ляво" на пресконференцията присъстваха още Мая Манолова, лидерът на АБВ Румен Петков, д-р Цветослава Гълъбова.

Според Паскалев е станало ясно как ПП/ДБ ще правят местни избори - "със свое МВР и разчистване на хората на Радев и ГЕРБ, и с хора подписали се с кръв без идеи как да решат проблемите на гражданите и никакви дефинирани решения".

Той определи политическото мислене на ПП като "престъпно" и каза, че "хора с такова мислене не бива да бъдат допускани до управлението на държавата".

Според него намесването на европейските структури за Шенген и Еврозоната е унизителен акт за България.

Мая Манолова, която също е част от "Левицата", нарече държавата "удавник", в който "крушират прокуратурата, съдебната система и партиите".

"Има една стабилна институция - президентската и затова от Левицата предупреждаваме партиите да не помислят с мръсните си ръце да пипат Конституцията. Пипането на Конституцията ще е равносилно на заплаха за националната сигурност", посочи Манолова, след което потвърди мнението на парламентарната си група, че единственият изход от ситуацията, са нови предсрочни парламентарни избори.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Нинова обвини Желязков в цензура и му поиска оставката

Повод за това станах промени в правилника на НС

09:32 - 19.04.2024