Лиляна Деянова, която беше арестувана заради разследване за злоупотреба с европейски средства, разграничи бизнеса си в IT-сектора от отношенията си с Васил Божков. 

В интервю по телефона, което е дала за bTV от ареста, бившата певица признава, че се познава с бизнесмена отдавна, но твърди, че търговската й дейност няма нищо общо със собственика на "Нове холдинг". 

"Познавам го отдавна. Никога не съм търсила неговата помощ. Моят бизнес няма нищо общо с него. Разбирам, че някой смята, че прокуратурата ме е задържала заради подозрения, че сме близки. Това не ми се струва никак нормално в една правова държава", казва Деянова пред bTV. Пълното интервю ще бъде излъчено след 19 ч. 

Лилана, нейният бизнес-партньор Мартин Димитров и брат й Александър Деянов (Skiller) бяха задържани на 25 април след акция на Специализираната прокуратура. Съдът разреши Александър Деянов да излезе на свобода под гаранция. 

Наред с арестите е извършен обиск в IT-фирма, в която Деянова е съдружник. Разследват са предполагаеми злоупотреби с европейски фондове. 

Лилана обвързва разследването за европроектите с това, че е подала 80 сигнала срещу предполагаеми корупционни практики в управлението на тол системата. 

"Тогава започнаха нашите премеждия. Имаме над 20 записа на телефонни разговори, от които се вижда, че от тези държавни служители нищо не зависи. Имаше предупреждения да не го правим или да питаме, когото трябва, дали можем да го правим. Най-лошото е, че следващия път наистина ще трябва да питаме този, от когото зависи. Липсата на обществена реакция по случая ни ще доведе до това, че хора като нас ще се превърнат в хора като онези, срещу които се борим", казва тя. 

Деянова не уточнява кого има предвид в интервюто си.

Прокуратурата съобщи, че обвинението е за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на европейски средства по програма "Иновации и конкурентноспособност“. При акцията са иззети сървъри, компютри и други доказателства за престъпната дейност.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: 

ПЛАТФОРМА ЗА БИЙТБОКС И СИСТЕМА ЗА СЛЕДЕНЕ НА ПЪТНАТА МРЕЖА: ЕВРОПРОЕКТИТЕ НА ЛИЛАНА И SKILLER


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети