Линда Еванджелиста - една от най-красивите жени в модната индустрия от 90-те години - обяви, че е станала жертва на неуспешна козметична процедура с негативни последствия както за физическото, така и за психическото й здраве.

"Днес ще направя голяма стъпка към поправянето на една грешка, заради която страдах и която пазих в тайна повече от 5 години", пише Еванджелиста в емоционално съобщение в Instagram.

Тя се обръща към своите последователи, които са задавали въпроса защо не продължи кариерата си по успешния пример на други от най-популярните лица като Наоми Кембъл, Синди Кроуфорд, Кейт Мос и др.

"Причината е, че бях брутално обезобразена от процедурата на Zeltiq CoolSculpting, която ми причини обратното на онова, което обещаваше. Тя увеличи, а не намали мастните ми клетки и ме остави перманентно деформирана дори след като преминах през две болезнени, неуспешни коригиращи операции. Останах, както медиите казват, "неузнаваема", пише 56-годишната Линда Еванджелиста.

CoolSculpting e търговското име на процедурата за премахване на телесни мазнини чрез процедурата криолиполиза - контролирано замразяване на натрупвания от мастни клетки, което би трябвало да накара тялото да ги изхвърли по естествен начин, без хирургическа намеса. Zeltiq Aesthetics е компанията-производител, която продава устройства за криолополиза.

Линда Еванджелиста твърди, че е развила страничен ефект, за който не е била информирана, преди да се подложи на процедурата - парадоксална мастна хиперплазия (PAH).

"PAH не само унищожи източника на доходите ми, но и ме вкара в цикъл на дълбока депресия, огромна мъка, най-ниската точка на себеомраза. В хода на този процес се превърнах в отшелник", пише още Еванджелиста.

Тя заявява, че за да се "отърве от срама", ще заведе дело срещу компанията и ще разкаже цялата си история публично.

"Толкова се уморих да живея по този начин. Бих искала да изляза от дома си с високо вдигната глава, макар че вече не приличам на себе си", пише Линда Еванджелиста.

През 2017 г. британският таблоид Daily Mail публикува папарашки снимки на бившия супермодел, от които се вижда, че тя е по-пълна в сравнение с формата, която поддържаше през 90-те. Вестникът я описва като "почти неузнаваема" - препратка, която Еванджелиста прави в Instagram-поста си.

Признанието на Еванджелиста срещна подкрепа от множество популярни личности - от Синди Кроуфорд, Наоми Кембъл, Кристи Търлингтън и Татяна Патиц, през Гуинет Полтроу, до дизайнерите Марк Джейкъбс, Брандън Максуел и Джеръми Скот.

"Нужна е огромна смелост и сила, за да напишеш тези думи. Откровено мога да кажа, че се разплаках, докато ги чета. Не само защото знаех в душата си, че по някакъв начин тихо преживяваш нещо дълбоко лично и тежко, но и защото се замислих за белезите, които животът ни причинява - физически или емоционални - и колко дълго страдаме, предимно в тишина и самота. Важно е и е красиво, когато човек излиза от сянката и говори брутално откровено и реално. Благодаря ти за това, че си красива и отвътре, и отвън", пише моделът Хелена Кристенсен.

Наоми Кембъл поздравява Еванджелиста за това, че е споделила преживяното и "вече не позволява то да я държи като заложник".

"Не мога да си представя болката, през която си преминала психически през последните 5 години. Сега се освобождаваш от нея. Не забравяй коя си, какво си постигнала", пише Кембъл.

До момента няма публично изявление от страна на фармацевтичния производител Allergan, чиято дъщерна компания е Zeltiq.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Какво са "АПИ-та" и защо никой не иска да гледа как се правят наденица и европейски закони

Лидия Симова за работата на един политически сътрудник в ЕП

20:30 - 25.04.2024
Важно днес

Двама лидери, общо съобщение. ГЕРБ и ДПС се хвалят с 1 млрд. лв. за държавните мини

Трима министри от служебния кабинет на крака при Борисов и Пеевски

18:16 - 25.04.2024
Важно днес

Без да са го прочели, депутати от комисията "Митници" пратиха доклада си в прокуратурата

Но какво пише в документа така и не стана ясно

17:17 - 25.04.2024
Важно днес

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване е отменена от съда в Ню Йорк

72-годишният холивудски магнат все пак ще остане в затвора

17:15 - 25.04.2024
Важно днес

"Има риск нашата Европа да умре". Речта на Макрон в Сорбоната

Френският президент призова ЕС за реформи и отговор на рисковете

15:08 - 25.04.2024