Лионел Меси напуска "Пари Сен Жермен"

Лионел Меси ще напусне френския шампион "Пари Сен Жермен" две години след като се присъедини към клуба.

Това обяви главният треньор Кристоф Галтер в четвъртък.

Договорът на Меси приключваше през лятото на 2023 г., а съмненията за престоя му в Париж се засилиха, след като стана ясно, че има предложение да се премести в Саудитска Арабия.

"Имах привилегията да бъда треньор на най-добрия играч в историята на футбола. Това ще е последният му мач на "Парк де пренс" и се надявам, че ще получи най-топло посрещане", казва още Галтер на пресконференция по повод предстоящия мач в събота срещу Клермон.

Меси се присъедини към френския тим през 2021 г., след като сложи край на 21-годишния си период в "Барселона" заради финансовите проблеми на каталунците.

Заедно с Мбапе и Неймар той помогна на отбора да спечели шампионските титли през 2021/2022 и 2022/2023 г.

Звездният екип на ПСЖ обаче се оказваше неспособен да премине най-ниската фаза на финалите в Шампионската лига в последните два сезона.

През декември 2022 г. Меси отбеляза още едно постижение - победата на Аржентина на Световното първенство по футбол в Катар, което прибави най-важния трофей към заслугите му като играч.

Меси е носител на 7 награди "Златна топка" и беше обявен за най-добър футболист на годината на наградите на ФИФА през февруари.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024