Снимка: © facebook.com/kostadin.angelov.988

Медицинските лица са хората на първа линия, които водят борба с новия коронавирус. Всеки ден те се борят за спасяването на животи, облечени в необходимите предпазни облекла и шлемове. На Разпети петък медиците от „Александровска“ болница в София свалиха маските и отправиха своето послание.

„Посрещнете Възкресение у дома“, апелираха те, показвайки белезите по лицата си от предпазните маски, които носят през цялото време.

Изпълнителният директор на болницата проф. д-р Костадин Ангелов публикува снимките на своите колеги и също отправи послание, като им благодари за работата.

„Днес е Велики, или Разпети, петък - денят, в който е разпнат Божият син Исус Христос, за да стане изкупителна жертва за греховете на човечеството. Днес се изнася Христовата плащеница, в която тялото му е било завито след свалянето от кръста и по която стои отпечатан неговият образ. Следите от неговото мъчение...“.

„Днес, скъпи приятели, ви показвам лицата на медиците зад маските на Първа линия и следите по тях... Следи от борбата...за нас..., за Живота! Благодаря Ви, колеги!“, написа проф. д-р Ангелов.

Преди няколко дни той отправи призив към гражданите да останат у дома по време на Великденските празници.

„Това, че вие излизате по улиците, води до факта, че ние, лекарите, трябва да решаваме кой да живее и кой да умре. Всяка вечер ни ръкопляскате. Сега ви обещаваме, че ако вие останете у дома, в 9 часа ние ще ви ръкопляскаме. Ние сме притеснени. В нашите очи се вижда страх“, сподели той на 12 април.

„Говорим със САЩ и със Западните държави и виждаме много лоша картина. Нека запазим това, което към момента постигнахме като резултат от мерките на щаба. Да не си правим шега с това, което предстои“, съобщи проф. д-р Ангелов.
 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Нова мина гръмна в ИТН: този път номинираната за министър на екологията Силвия Бакърджиева

Силвия Бакърджиева се принуди да дава обяснения заради присъда на съпруга си

Евелина Николова спечели олимпийски бронзов медал

Успех за българската състезателка в борбата до 57 кг

BILLA България започва обновяването на още един магазин в София

4 нови каси за самообслужване ще бъдат поставени в обекта в кв. "Надежда"