Лицата на борбата: Медиците от "Александровска" свалиха маските Снимка: © facebook.com/kostadin.angelov.988

Медицинските лица са хората на първа линия, които водят борба с новия коронавирус. Всеки ден те се борят за спасяването на животи, облечени в необходимите предпазни облекла и шлемове. На Разпети петък медиците от „Александровска“ болница в София свалиха маските и отправиха своето послание.

„Посрещнете Възкресение у дома“, апелираха те, показвайки белезите по лицата си от предпазните маски, които носят през цялото време.

Изпълнителният директор на болницата проф. д-р Костадин Ангелов публикува снимките на своите колеги и също отправи послание, като им благодари за работата.

„Днес е Велики, или Разпети, петък - денят, в който е разпнат Божият син Исус Христос, за да стане изкупителна жертва за греховете на човечеството. Днес се изнася Христовата плащеница, в която тялото му е било завито след свалянето от кръста и по която стои отпечатан неговият образ. Следите от неговото мъчение...“.

„Днес, скъпи приятели, ви показвам лицата на медиците зад маските на Първа линия и следите по тях... Следи от борбата...за нас..., за Живота! Благодаря Ви, колеги!“, написа проф. д-р Ангелов.

Преди няколко дни той отправи призив към гражданите да останат у дома по време на Великденските празници.

„Това, че вие излизате по улиците, води до факта, че ние, лекарите, трябва да решаваме кой да живее и кой да умре. Всяка вечер ни ръкопляскате. Сега ви обещаваме, че ако вие останете у дома, в 9 часа ние ще ви ръкопляскаме. Ние сме притеснени. В нашите очи се вижда страх“, сподели той на 12 април.

„Говорим със САЩ и със Западните държави и виждаме много лоша картина. Нека запазим това, което към момента постигнахме като резултат от мерките на щаба. Да не си правим шега с това, което предстои“, съобщи проф. д-р Ангелов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бесарабски българин е загубил съпругата и детето си при руския обстрел в Одеса

При нападението са загинали още 2 деца

15:05 - 03.03.2024
Важно днес

Радев заговори срещу "проповедниците на нихилизма и разделението" на връх Шипка

На фона на руски знамена Радев видя "прогонване на лепкавата политическа мъгла от върховете на българското минало"

13:41 - 03.03.2024
Важно днес

Хепи-соцът като атракцион за всеки национален празник

С "Чавдар" и "Икарус" на Трети март?

13:35 - 03.03.2024
Важно днес

Тръмп изпревари Ники Хейли в още три щата преди "Супер вторник"

Дали Тръмп ще остане единственият кандидат за номинацията - ще се реши на 5 март

09:12 - 03.03.2024