Луна остава в политиката след "огромния успех" на президентските избори Снимка: © NOVA

„Това е само началото“ – по този начин Луна Йорданова отговори на въпроса планира ли да остане в политиката след президентските избори.

В интервю за Нова ТВ певицата обяви резултата си във вота като „огромен успех“. Тя събра повече от 21 хиляди гласа на 14 ноември, с което генерира 0,81% подкрепа от избирателите в страната и чужбина.

Кой получи по-малко гласове от Луна на президентските избори

Луна изпревари двама бивши вицепремиери - Валери Симеонов и Александър Томов, трима бивши депутати - Волен Сидеров, Милен Михов и Николай Малинов, един зам.-председател на Народно събрание - Веселин Марешки, и поне двама журналисти с кариера в национални телевизии - Горан Благоев и Цвета Кирилова. Събира повече гласове от лидерите на НФСБ и "Воля", взети заедно.

„Официалният ми резултат е 0,81% от гласовете. Но действително, моята информация до този момент е, че за мен са гласували над 300 000 души у нас и в чужбина. Аз не мога да го докажа, разбира се. Ние се радваме и на тези 21 733 обявени гласа”, каза Луна.

„За нула време с джобни средства пратихме 17 провалени политици в девета глуха. Това е истината. Благодаря на всички смели българи и българки, които не продадоха гласа си за 50 лева. Аз съм свидетел на целия политически театър, който видях с очите си. Той не може да бъде сравнен с всички шоу програми, в които съм участвала. Оказва се, че в телевизионните шоу програми е много по-трудно да играя по сценарий, отколкото целия този политически театър, в който участваме ежедневно. Вкарани сме в едно трагично положение на най-бедната и корумпирана държава, защото нас ни управляват „политически агенти на паралелната държава”, така обичам да ги наричам шеговито, без да искам да ги обиждам”, заяви певицата.

„Това е само началото, моето присъствие в политиката тепърва предстои“, каза тя и за пореден път четеше от листовете пред себе си послания за лустрация, отзоваване на депутати и премахване на „великото народно събрание“.

Луна призова "да се борим срещу потресаващата корупция“ и каза, че "Конституцията трябва да работи за нас, българските граждани, а не да обслужва агентите на паралелната държава“.

Попитана дали е сериозна или винаги опитва да направи шоу, тя заяви: „Трябва да ме приемете сериозно, трябва да се прави разлика между моите участия в забавни предавания и тук, в студиата“.

„Преди изборите ми трябваха точно 3 минути, за да посоча трима крадци в едно друго студио“, припомни Луна.

Тя говореше за предаването „Тази неделя“ по bTV, където беше поканена на дебат срещу Волен Сидеров, Александър Томов и председателя на движение „Русофили“ Николай Малинов. Тогава продуцентите я изгониха от студиото, след като ги нарече „комунист, подлога и шпионин“.


Предизборен дебат или "шоу": bTV изгони Луна от студиото, Волен Сидеров напусна демонстративноАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Прокурор разкри самоличността на защитен свидетел, получавал заплахи по делото за Пепи Еврото

Той вече не е със статут на защитен свидетел

19:27 - 27.02.2024
Важно днес

ПП-ДБ иска да преговаря с ГЕРБ първо за регулаторите и службите, а чак после за министри

ГЕРБ трябва да работят по-бързо и по-старателно в преговорите, смята Петков

18:49 - 27.02.2024
Важно днес

Борисов иска коалиционно споразумение с ПП-ДБ за следващите 3 години

Борисов иска преразпределяне на министерските постове

17:35 - 27.02.2024
Живот

Мъск плати сметка за 4000 пая, след като Tesla отказа поръчката в последния момент

Местна пекарна е щяла да загуби 2000 долара, когато Tesla се е отказала от пайовете точно преди доставката им

16:51 - 27.02.2024
Важно днес

Кой и защо пак плаши, че България и Западът може да пращат войски в Украйна

Премиерът Николай Денков отхвърли спекулациите, че това е било обсъждано в Киев

16:17 - 27.02.2024
галерия

Сериалите, които ще гледаме през март 2024 г.

Дочакахме „Режимът", а междувременно книжните адаптации продължават с пълна сила

16:00 - 27.02.2024
Важно днес

След 3 изборни провала: ГЕРБ си върна разжалвания бивш кмет на Благоевград

Атанас Камбитов отново ще е общински лидер на ГЕРБ-Благоевград

15:10 - 27.02.2024