Снимка: © NOVA

„Това е само началото“ – по този начин Луна Йорданова отговори на въпроса планира ли да остане в политиката след президентските избори.

В интервю за Нова ТВ певицата обяви резултата си във вота като „огромен успех“. Тя събра повече от 21 хиляди гласа на 14 ноември, с което генерира 0,81% подкрепа от избирателите в страната и чужбина.

Кой получи по-малко гласове от Луна на президентските избори

Луна изпревари двама бивши вицепремиери - Валери Симеонов и Александър Томов, трима бивши депутати - Волен Сидеров, Милен Михов и Николай Малинов, един зам.-председател на Народно събрание - Веселин Марешки, и поне двама журналисти с кариера в национални телевизии - Горан Благоев и Цвета Кирилова. Събира повече гласове от лидерите на НФСБ и "Воля", взети заедно.

„Официалният ми резултат е 0,81% от гласовете. Но действително, моята информация до този момент е, че за мен са гласували над 300 000 души у нас и в чужбина. Аз не мога да го докажа, разбира се. Ние се радваме и на тези 21 733 обявени гласа”, каза Луна.

„За нула време с джобни средства пратихме 17 провалени политици в девета глуха. Това е истината. Благодаря на всички смели българи и българки, които не продадоха гласа си за 50 лева. Аз съм свидетел на целия политически театър, който видях с очите си. Той не може да бъде сравнен с всички шоу програми, в които съм участвала. Оказва се, че в телевизионните шоу програми е много по-трудно да играя по сценарий, отколкото целия този политически театър, в който участваме ежедневно. Вкарани сме в едно трагично положение на най-бедната и корумпирана държава, защото нас ни управляват „политически агенти на паралелната държава”, така обичам да ги наричам шеговито, без да искам да ги обиждам”, заяви певицата.

„Това е само началото, моето присъствие в политиката тепърва предстои“, каза тя и за пореден път четеше от листовете пред себе си послания за лустрация, отзоваване на депутати и премахване на „великото народно събрание“.

Луна призова "да се борим срещу потресаващата корупция“ и каза, че "Конституцията трябва да работи за нас, българските граждани, а не да обслужва агентите на паралелната държава“.

Попитана дали е сериозна или винаги опитва да направи шоу, тя заяви: „Трябва да ме приемете сериозно, трябва да се прави разлика между моите участия в забавни предавания и тук, в студиата“.

„Преди изборите ми трябваха точно 3 минути, за да посоча трима крадци в едно друго студио“, припомни Луна.

Тя говореше за предаването „Тази неделя“ по bTV, където беше поканена на дебат срещу Волен Сидеров, Александър Томов и председателя на движение „Русофили“ Николай Малинов. Тогава продуцентите я изгониха от студиото, след като ги нарече „комунист, подлога и шпионин“.


Предизборен дебат или "шоу": bTV изгони Луна от студиото, Волен Сидеров напусна демонстративноАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Рашков си даде висока оценка, но преходът му от МВР в КПКОНПИ остава под въпрос

Костадин Костадинов отхвърлил призив от ПП да подкрепи Рашков за новата позиция

Кина отказват да пускат тийнове на премиерата на "Миньоните 2" заради тренд в TikTok

Продължението на "Миньоните" привлича извънредно голям дял тийнейджъри на премиерата си

ПП ще представи нова програма: Хоризонт за 6 месеца и опция за вот на доверие

Евентуален кабинет на Асен Василев може да поиска нов вот на доверие през януари 2023

Край на "монопола" на "Евролаб": БАБХ си връща помещенията на ГКПП "Капитан Андреево"

Корупционният скандал около частния контрол на границата вече става европейски проблем

В Украйна предстои дълга война: кой ще я спечели зависи от Запада

Путин разчита на идеята, че решимостта на Запада ще се разпадне

Кметът на Добрич: "Когато Кирил Петков опъна шатра на площада, хората питаха дали това е коалиция на г-н Йорданов"

Йордан Йорданов смята, че той има интелектуално право над словосъчетанието

Поредната американска трагедия

Стрелбата в Чикаго на парада за 4 юли е трети инцидент в рамките само на няколко седмици