Любомир Минчев изненадващо подаде оставка като общински съветник от ГЕРБ

Бизнесменът Любомир Минчев изненадващо е подал оставка като общински съветник от ГЕРБ в София и напуска СОС.

Минчев е подал заявлението си пред Общинската избирателна комисия, съобщава "24 часа". Вече втори месец съветът не може да заработи, защото политическите групи не успяват да изберат свой председател.

Оставката на Минчев е също толкова неочаквана, колкото внезапното му включване в политиката през местните избори в София през 2023 г.

Той беше поставен на трето място в листата на ГЕРБ след водача Антон Хекимян и бившия председател на СОС Георги Георгиев, като изпревари десетки други стари кадри на партията.

Преди това името му дори се спрягаше за потенциален кандидат-кмет на ГЕРБ, преди Бойко Борисов да номинира Хекимян.

Той е мажоритарен собственик на телекомуникационната компания "Телелинк".

Бизнесът му започва с помощта на Спас Русев. Самият Минчев присъства на прословутата снимка на яхтата на Русев с тогавашните министри Милен Велчев и Мирослав Севлиевски, която предизвика политически скандал през 2003 г.

Когато Антон Хекимян трябваше да отговаря как бизнесменът е попаднал в листата на ГЕРБ, той предпочете да отклони въпроса на журналистите към Васил Терзиев - като обяви, че съперникът му е бил съдружник с Минчев в няколко фирми.

Предсрочно прекратеният мандат на Минчев означава, че в групата на ГЕРБ в СОС ще влезе Румен Александров. Наскоро той беше посочен от Бойко Борисов за председател на ГЕРБ-Банкя на мястото на дългогодишния районен кмет Рангел Марков.

Борисов пое ГЕРБ-София на ръчно управление


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024